Hlavní obsah

V Libochovicích se uskuteční Rock co rok open air festival 2013

Novinky, Dagmar Vačiljová Stehlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 7. ročník populárního Rock co rok open air festivalu se uskuteční v Libochovicích v termínu 5. - 6. 7. 2013. Návštěvníci se, krom skvělé hudby v podání známých i regionálních kapel, mohou těšit na širokou škálu občerstvení, přátelskou atmosféru, příjemné prostředí i doplňkové aktivity.

Foto: Dagmar Stehlíková

plakát akce

Článek

V nádherném prostředí zámeckého parku v Libochovicích pořádá o prvním červencovém víkendu občanské sdružení Rock co rok festival pod širým nebem, který je určen pro všechny návštěvníky bez rozdílu věku. Festival po výborných zkušenostech z předchozích ročníků opět nabídne kulturní a společenské vyžití a smysluplné trávení volného času především dětem a neorganizované mládeži.

Letošní ročník open air festivalu přivede do Libochovic krom známých hudebních skupin, jako jsou praotcové českého ska, skupina Sto zvířat, pražská punková skupina SPS či folkový písničkář Xindl X také příznivce punkrockové kapely Hot Pants z Kadaně. Milovníky punkrocku dále poteší kapela Pohádkový rivajvl či Xacru!. Dále se můžete těšit na alternative-post hardcore z Lovosic Gun Joking či na kapelu Magma hotel se svým nezaměnitelným neoklishe-psychedelic-hiphop-hc-funk stylem. V neposlední řadě je třeba zmínit i lounskou rockovou kapelu Beruška a kapelu Noble Crops, která hraje hudbu s prvky crossoveru a rock'n' rollu.

Open air festival odstartuje již v pátek tradiční zábavou s místní 100% živou hudební skupinou No to snad není možný. Chybět nebude ani veliké stanové městečko nebo možnost koupání v řece Ohři. Historie chtiví návštěvníci mohou navštívit nedaleký zámek přímo v Libochovicích či zříceninu hradu Házmburka.

Kromě toho potěší všichni také svoje chuťové buňky, neboť bude připraveno nonstop bohaté občerstvení, k pití samozřejmě nebude chybět pivo, alko i nealko. Pro děti je připraven dětský koutek.

Smyslem činnosti občanského sdružení Rock co rok je prevence negativních jevů ve společnosti, smysluplné trávení volného času a upevňování přátelského vztahu k přírodě, historii, kultuře, sportu a lidem kolem nás. RCR chce všem bez rozdílu věku nabízet kulturní (hudbu, divadlo, film), společenské (dětské dny, karnevaly) a sportovní (Koloběžkyáda, Kulatý svět) vyžití během celého roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám