Hlavní obsah

V létě se na zámku Mníšku představí výstava fotografií památek UNESCO

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Putovní výstava fotografií Poznej světové dědictví UNESCO letos proběhne již v 15. ročníku. Jedna ze zastávek bude i ve výstavních prostorách mníšeckého zámku, a to přes nejhezčí období v roce, v letních měsících.

Foto: Anna Čelouchová

Z nádvoří zámku návštěvníci vstoupí na výstavu Poznej památky UNESCO.

Článek

Příjemný zážitek a možnost výletu nabízí Mníšek pod Brdy nedaleko Prahy. Procházky přírodou, zámeckým parkem, kolem rybníka, prohlídky zámku a také dlouhodobější či kratší sezónní výstavy.

Během letošního léta se na zámek vrátí výstava fotografií vybraných světových památek UNESCO, která putuje po celé republice. S názvem Poznej světové dědictví UNESCO se poprvé představila v roce 2003, kdy návštěvníci viděli kolekci z evropských zemí. Postupně se pak přidávaly i fotografie z ostatních kontinentů.

Na Mníšku se od 1. července do 30. srpna představí bohaté a barevné záběry ze Švýcarska, Španělska, rakouského Salzburku, Tuniska a zejména ze vzdálenějších destinací, kam se mnoho z nás asi osobně nepodívá. Z Číny, Indie a dalších zemí jihovýchodní Asie.

Mezi známé památky těchto lokalit náleží třeba císařský Chrám nebes v Pekingu, skalní kresby a reliéfy v Ta-cu, Tádž Mahal nebo Červená pevnost v Dillí a mnoho dalších. Překrásné jsou ale i ty méně známé, přesto třeba o to více zajímavé. S sebou domů si pak návštěvník může odnést inspiraci pro cestování nebo sny o krásné dovolené v dalekých krajích a také publikace a informační brožury o místech a zemích z vystavených fotografií.

Reklama

Výběr článků

Načítám