Hlavní obsah

V Lednici proběhne speciální seminář pro vinaře o letošní sklizni

Novinky, Kateřina Martykánová

V Lednici se v úterý 25. srpna uskuteční jednodenní odborný seminář pod názvem Sklizeň a zpracování hroznů v roce 2015. Série specializovaných přednášek, který organizuje firma BS vinařské potřeby společně se Zahradnickou fakultou Mendelovy univerzity, je určený zejména pro vinařské odborníky.

Foto: BS vinařské potřeby
Článek

Akce má přinést odpovědi na otázky, které jsou pro vinaře v tomto roce více než aktuální. Témata pojímají širší spektrum problematiky od dotačních možnosti EU v perspektivě moravského vinařství, využití dubových alternativ a využití přípravků pro zvýšení jakosti vína v různých fázích jeho výroby až po letošní situaci na vinicích, předpoklady sklizně a možnosti zpracování letošní úrody.

Seminář je zaměřený na odbornou veřejnost z řad vinařů, studentů a dalších zájemců o informace z vinařského světa. Mezi přednášejícími budou nejen odborníci ze společnosti BS vinařské potřeby a Mendelovy univerzity, ale také zástupce z Centra evropské spolupráce a za komerční prostředí doplní čtveřici přednášejících odborník ze společnosti Enartis.

Přednášky budou probíhat od 9 hodin v budově D (místnost DP1), Zahradnické fakulty v Lednici. Vstup je zdarma.

Další informace na www.vinarskepotreby.cz nebo na www.zf.mendelu.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám