Hlavní obsah

V Krupce slavili zlatou svatbu

Novinky, Rostislav Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 25. září byla malá zasedací síň městského úřadu v Krupce opět místem slavnostního okamžiku. Přesně před 50 lety si totiž manželé Eva a Jan Hajšlovi z Krupky řekli své „ano“ a vstoupili na cestu společného života.

Foto: Archiv MěÚ Krupka

Zlatá svatba v Krupce

Článek

Slavnostně si tak připomněli své rozhodnutí, které učinili ve svém mládí. Během společného manželství vychovali 3 děti a v současnosti se již také těší ze 7 vnoučat a 2 pravnoučat.

„Cesta vašeho společného života, kterou si dnes připomínáme, je pro nás mladší vzorem, že všechny životní těžkosti lze společnými silami překonat a radovat se z drobností, které každý den přináší. Přeji vám mnoho zdraví, lásky a štěstí do dalších společných let,” řekl místostarosta Krupky Karel Rouček, který jubilantům blahopřál k významnému životnímu výročí za celé vedení města.

Manželé Hajšlovi si volné chvíle vyplňují společným koníčkem, kterým je zahradničení. V podstatě celý svůj život, s malou výjimkou, žijí v Krupce – Bohosudově, a jsou tak skutečnými pamětníky, kteří mohou vzpomínat na to, jak město vypadalo dříve.

Za 50 let prošla Krupka, tak jako ostatní města našeho regionu, mnoha změnami. „Změnilo se mnoho věcí a myslím si, že k lepšímu. Snažíme maximálně využívat peníze města ku prospěchu jeho občanů a zlepšení života v Krupce. Až totiž také moje generace bude prožívat podzim svého života, budu rád, když naše děti budou mít na co dobrého navazovat,” řekl Karel Rouček k minulému i budoucímu vývoji Krupky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám