Hlavní obsah

V Krupce se konal velikonoční jarmark

Novinky, Rostislav Kadlec

Je letitou tradicí, že každý rok před Velikonocemi se na Mariánském náměstí před radnicí v Krupce koná tradiční jarmark. I když počasí bylo letos spíše chladné a deštivé, stejně tak tomu bylo také tento víkend, kdy na Květnou neděli jarmark uspořádalo Kulturní zařízení města Krupky.

Foto: Rostislav Kadlec

V Krupce na Květnou neděli panovala dobrá nálada

Článek

„Velice mě těší, že obyvatelé Krupky mají o podobné akce zájem. Jménem našeho města přeji všem krásné a veselé Velikonoce,” zahájil jarmark starosta Krupky Zdeněk Matouš.

Přes drobné kapky deště byl oficiální program zahájen v pravé poledne. Kdo přišel, mohl se těšit nejen na prodejní stánky a pouťové atrakce, ale především představení velikonočních tradic.

Přivítání jara symbolizovalo vynášení Morany a její spálení, které bylo doprovázeno dětským představením divadla Bodlo z Biskupského gymnázia Bohosudov. Součástí programu byl také již 15. ročník festivalu Jaro v poezii, během kterého vystoupily děti z krupských mateřských škol.

„Chtěl bych poděkovat všem organizátorům za přípravu dnešního dne, ale především dětem a jejich učitelům či vedoucím, kteří si nacvičili úžasná vystoupení a doprovodný program. Je vždy krásné vidět šikovné děti, které jsou naší budoucností,“ uvedl starosta Matouš.

Pro obyvatele a sousedy jsou podobné akce vždy příjemnou příležitostí se setkat či navázat nová přátelství. Hojná účast svědčí o zájmu obyvatel o podobné akce. Tento rok byli maskoty nedělního odpoledne velikonoční zajíčci, kteří provázeli návštěvníky jarmarku po celé odpoledne. Rozdávali nejenom radost a dobrou náladu, ale také drobné sladkosti pro všechny, kteří znali sebemenší velikonoční zvyky. Město v přípravě tradičních akcí bude pokračovat i nadále a všichni se tedy mohou těšit na další krupské kulturní dění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám