Hlavní obsah

V kralupském bazénu se topil tříletý chlapeček z Francie

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 18. srpna krátce po 17. hodině přiběhly vyděšené děti z kralupského dětského bazénu napravo od tobogánu ke službu konajícímu plavčíkovi, že se zde topí přibližně tříletý chlapeček.

Foto: Martin Tlustý

Záchranka následovaná místními strážníky a policisty dorazila ke koupališti v rekordně krátkém čase.

Článek

Plavčík doslova jako blesk přiběhl na místo a ihned chlapečka, kterému již pomáhaly okolní děti, vytáhl na břeh a uvedl do stabilizované polohy. Chlapec naštěstí dýchal, avšak bylo jasné, že si přece jen velmi důkladně „nažbrundal“.

Protože vylovený chlapec byl při vědomí, ale na plavčíkovo slovní chlácholení nikterak nereagoval, kvalifikovaný plavčík raději ihned preventivně přivolal rychlou lékařskou pomoc.

Jak se zjistilo už po krátké chvíli, šlo o teprve tříletého chlapce z Francie, který byl na koupališti se svými rodiči a babičkou. Podle místních svědků se prý původně bezpečně koupal v místním protilehlém brouzdališti pro nejmenší, avšak využil chvilkové nepozornosti rodičů a popošel o šířku chodníku naproti a byl hned u hrany dětského bazénu, a to zrovna nad hloubkou určenou pro již školní děti.

Lékař ze záchranky, která prý na koupaliště dorazila za snad jen tři minuty od nahlášení, byl tedy nakonec téměř bez práce. Ne vždy to však musí tak dobře dopadnout. Obzvláště, pokud se na místě koupání zrovna nenacházejí velmi pozorní a pohotoví návštěvníci, jako v tomto případě, nebo se zcela nečekaně vyskytne právě jazyková bariéra.

Reklama

Výběr článků

Načítám