Hlavní obsah

V Holešově uspořádají mezinárodní jezdecké závody

Novinky, Zdeněk Urbanovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jezdecké závody o Pohár moravsko-slovenského partnerství a Pohár starosty města Holešova uspořádá 3. září jezdecký klub Azavero v holešovské zámecké oboře.

Foto: Archiv CCRVM

Jezdecké závody v Holešově mají dlouhou tradici, jak dokazuje snímek z r. 2009

Článek

Jedná se o závody s mnohaletou tradicí, o Pohár starosty města Holešova budou jezdci a jejich koně soutěžit po jedenácté, v případě Poháru moravsko-slovenského partnerství se jedná o sedmý ročník. Přechozí dva ovládla Lucie Brabcová na koni Vidara z Jezdecké společnosti pod Hostýnem a Pavel Koláček na koni S-Classic z TJ Pálava Popice.

Soutěžit se bude od 9 hodin v pěti skokových soutěžích v různých stupních: ZZ, ZM, Z, ZL, vyvrcholením bude soutěž stupně L**. Vítěz bude odměněn Pohárem starosty města Holešova a Pohárem Moravsko-slovenského partnerství, pro jednotlivé soutěže jsou vypsány finanční odměny, absolutní vítěz získá skútr MP Korado. 

Uzávěrka přihlášek je 31. srpna 2016, jezdci se mohou přihlásit on-line na přihláškovém systému České jezdecké federace, kde jsou k dispozici také podrobné propozice soutěže.

Město Holešov, kde se závody konají, je městskou památkovou zónou s řadou zajímavých historických objektů, z nichž pozornost poutá zámek s rozsáhlým parkem a oborou, kde se závody konají. Za návštěvu a prohlídku rozhodně stojí kostel Nanebevzetí Panny Marie s Černou kaplí. Ojedinělá je židovská synagoga a židovský hřbitov. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám