Hlavní obsah

V Havířově otevřeli nový sportovní areál

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 22. července byl slavnostně otevřen nový sportovní areál v Lázeňské ulici v Havířově. Nachází se v bývalé proluce mezi ulicemi Národní třídou, ulicí Lázeňskou, Evžena Rošického a ulicí Jana Žižky. Areál otevřeli zástupci Magistrátu města Havířova.

Foto: Josef Zajíc

Místní děti si ihned cvičební prvky vyzkoušely.

Článek

Slavnostního aktu otevření sportovního areálu na Lázeňské ulici v Havířově se zúčastnili primátor města Havířova Jan Bělica, Jana Feberová, náměstkyně primátora pro školství a kulturu, náměstek primátora Bohuslav Niemiec - investice a chytré město, Daniel Vachtarčík, uvolněný člen rady města - sport, a Karel Šlachta, bývalý zastupitel.

V jedenáct hodin slavnostně přestřihli pásku a areál, kde se nachází skatepark, in-line dráhy, koloběžkový okruh, horolezecká stěna, workoutové hřiště, přístřešek, správní budova, WC, chodníky, mobiliář a kamerový systém, byl předán veřejnosti.

„Sportoviště bylo koncipováno pro všechny věkové kategorie, takže věřím, že tady prostor pro sportování a relaxaci najdou mladí i starší obyvatelé města. Sport zdaleka není jen pro mladé a při zadávání požadavků na nové sportoviště jsme to měli na paměti,” řekl primátor Jan Bělica.

Podle náměstka primátora města Havířova Bohuslava Niemiece se o areál bude starat příspěvková organizace města Správa sportovišť a rekreačních zařízení města Havířova. Budou zde dva správci, kteří se budou střídat. Je předpoklad, že v průběhu školního roku zde budou chodit cvičit žáci základních a středních škol pod vedením učitele. Využívat areál bude mít možnost především veřejnost.

V Havířově působí oddíl skateboardu a členové oddílu, začátečníci, pokročilí i již úspěšní závodníci, sem budou chodit trénovat. Taktéž se k tomu chystá horolezecký oddíl. Ten využije horolezeckou stěnu s mnoha trasami různé náročnosti.

„To sportoviště je jen cesta za dalšími sportovními areály po důsledném uvážení co, kde a jak stavět. Momentálně se zpracovává Koncepce sportu a jeho udržitelnost v Havířově na období do roku 2030. Procházíme a mapujeme tělocvičny, hřiště, haly. Takže až budeme mít tento přehled hotový, budeme dále připravovat, jak tyto lokality rozvíjet,” dodal primátor Jan Bělica.

Náklady na zhotovení sportovního areálu na Lázeňské ulici v Havířově byly 30,5 milionu korun s tím, že asi 15 miliony přispěje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.

Sportovní areál bude pro veřejnost k dispozici v letních měsících duben - září od 9.00 do 21.00 hodin. V říjnu a listopadu od 9.00 do 18.00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám