Hlavní obsah

V Habartově zahájili plesovou sezónu

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městské kulturní středisko v Habartově přichystalo na pátek 20. ledna pro své návštěvníky ples. Jednalo se o první v tomto roce, takže zájem o vstupenky byl značný a sál se zaplnil do posledního místečka.

Foto: Aleš Plevka

Ples zahájila ředitelka Městského kulturního střediska v Habartově Petra Šístková.

Článek

Kapacita prostoru je asi 130 míst, přičemž zájem o vstupenky na některé akce (obzvláště plesy) převyšuje možnosti sálu, a tak lístky si zájemci zamlouvají i několik měsíců předem.

V pátek krátce po 20. hodině ředitelka MKS v Habartově Petra Šístková přivítala všechny hosty, kteří se rozhodli strávit více než šest hodin v milé společnosti. Program zahájil úspěšný imitátor Elvise Presleyho Vladimír Lichnovský. Obzvláště skladby pomalejší přilákaly na parket první taneční páry.

Ty se pak vzápětí po skončení vystoupení ve stylu rock´n´rolu mohly obdivovat tanečnímu umění členek známé sokolovské skupiny Mirákl, která v průběhu večera předvedla dvě povedená čísla.

Největší prostor v programu však byl logicky věnován hudbě a tanci samotných hostů. O hudební kulisu se jim k tomu postarala karlovarská kapela Fryzúr, která si připravila různorodou nabídku skladeb napříč dvacátým stoletím a hudebními styly od interpretů z domova i zahraničí, a tak na své si přišli opravdu všichni, jak ti dříve narození, tak také tanečníci věkově o něco mladší.

Vrcholem večera se stalo asi půlhodinové vystoupení známého baviče a imitátora Petra Jablonského. Jeho prostřednictvím tak na habartovský ples zavítali např. Václav Klaus, Jiří Paroubek, Luděk Sobota, Karel Gott a mnozí další. Po 23. hodině převzala režii večera zcela do svých rukou skupina Fryzúr, která prostřednictvím hudebních bloků provázela tanečníky až do brzkých ranních hodin.

Od ledna do března se plesů uskuteční v sále MKS ještě několik, namátkou zmiňme reprezentační ples města (17. 2.), skautský (10. 3.) či sportovní (17. 3.).

Reklama

Výběr článků

Načítám