Hlavní obsah

V Habartově děti slavily již o den dříve

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městské kulturní středisko v Habartově se rozhodlo navázat na své loňské úspěšné oslavy Dne dětí, i na letošek tak pracovnice MKS připravily asi tříhodinový program plný zábavy, akce, doplněný i o špetku toho poučení. Nevšední odpoledne bylo odstartováno v pátek 31. května v 15:30 hodin.

Foto: Aleš Plevka

Užitečná technika poutala zaslouženou pozornost dětí i dospělých

Článek

Místem konání se opět stala plocha někdejšího škvárového fotbalového hřiště, a protože počasí akci nadmíru přálo, dorazily na místo nejen za sluníčkem stovky dětí i dospělých. Odhadem lze napsat, že návštěvníků se sešlo zcela určitě přes pět set, z čehož měli organizátoři samozřejmou radost.

Jednou ze stěžejních součástí akce je prezentace techniky a práce složek integrovaného záchranného systému. Ostatně majáky a sirény více než desítky nejrůznějších vozidel v půl čtvrté nepřehlédnutelným a nepřeslechnutelným způsobem oznámily začátek celého programu.

Dětem se pak naskytla možnost detailně prozkoumat exteriéry, interiéry a vybavení sanitek, hasičských aut, zásahových vozidel ať již městské či státní policie, celní správy, báňských záchranářů, vyprošťovacího vozidla či obrovitého jeřábu. V několika stáncích si i prověřily své znalosti z oboru bezpečnosti či dopravní výchovy.

Moderní techniku na protější straně hřiště doplnila historická vojenská vozidla Military Car Clubu Sokolov. Ta byla sama o sobě krásná na pohled, ale navíc se v nich děti mohly i povozit a to je zážitek, který snad asi nikdy neomrzí.

Převahu kovu a umělých materiálů poněkud vyvažovali zástupci říše zvířat. Ke krátkým projížďkám byla dětem k dispozici čtveřice koňů a své taneční umění jim v jednom ze vstupů předvedla dvojice psů.

Celé odpoledne navíc svými hudebními vstupy provázela kapela H2O a po roce se do Habartova se se svými dvěma vystoupeními vrátili členové sokolovské taneční formace BEAT GENERATION STREET DANCE pod vedením Romana Krátkého.

Pestrost přichystané zábavy ještě obohatilo několik jednoduchých soutěží, za jejichž absolvování byly děti oceněny sladkostmi. Velkému zájmu se těšil i klaun, který na přání dětí vyráběl z nafukovacích balonků zvířátka, a nikdy nekončící fronta se tvořila také u stanoviště, kde se realizovalo populární malování na obličej.

Permanentní a veliký zájem byl zkrátka o vše, co organizátoři do nabídky na tyto oslavy sehnali a zařadili. Velkou porci akce a pořádnou dávku smíchu si děti užily i ve dvou nafukovacích skákadlech a wipeoutu, jehož v různé výšce umístěná a směr otáčení často měnící dvě ramena nekompromisně smetla každého, kdo byl nepozorný, včas a dostatečně nevyskočil nebo se naopak nestihl rychle přikrčit.

Nákupní žně zažilo i několik stánkových prodejců, kteří nabízeli občerstvení či nejrůznější drobnosti a hračky, které dětem zavdávaly důvod k nejrůznějším hrám.

Organizátorům se podařilo úspěšně navázat na loňské oslavy a udržet tak vysokou laťku. Nešlo by to však bez pečlivých příprav, ochotných lidí a bez mnoha subjektů, jejichž přispění vytvořilo tak širokou nabídku zábavy. Zvláštní poděkování si tedy zaslouží: Policie ČR Sokolov, Městská policie Sokolov, Záchranná služba Karlovarského kraje, Celní správa Karlovy Vary, Hasiči HZS Sokolov, firmy Sokolovská uhelná právní nástupce a.s., Lemonta, Auto 3000, Military Car Club Sokolov a BEAT GENERATION STREET DANCE.

Reklama

Výběr článků

Načítám