Hlavní obsah

V eXtrémním in-line maratónu o tituly usilovalo 652 závodníků

Novinky, Jana Matějíková

Závodníci eXtrémního závodu na in-line bruslích „adidas 24 hodin kolem Olešné“, který se konal o víkendu ve Frýdku-Místku, najeli celkem 19 437 okruhů, a to je 87 502,5 km. V porovnání s minulým ročníkem najeli o 645 kol a tedy o 2938,5 km více.

Foto: Jana Matějíková

mistři

Článek

Do závodu se registrovalo 697 závodníků, což je v porovnání s loňským rokem o více než sto a v porovnání s prvním ročníkem o téměř pět set závodníků více. Do závodu nakonec nastoupilo, tedy v místě závodu se akreditovalo, 652 závodníků.   

Závodníci byli rozděleni do základních kategorií Sport – dvojice, čtveřice a Hobby – dvojice, čtveřice.

Nejvíce závodníků bylo z kategorie HOBBY, která je určená široké sportovní a laické veřejnosti, to znamená těm, kteří nejsou registrovaní v žádných sportovních oddílech a klubech. Do závodu nastoupilo 454 závodníků „hobíků“.

O titul Mistrovství ČR v in-line maratonu dvojic bojovalo 62 závodníků. Vítězství otevřeného  MČR v eXtrémním in-line maratonu dvojic obhájil tým Slovenský Orloj Stará Bystrica ve složení Pavol Šimášek a Anton Králik. Tito borci ze Slovenska najeli 145 okruhů, v nohách tedy měli 652,5 km. Loňský rekord, kdy najeli 150 okruhů (675 km), ale nepřekonali. 

Druzí skončili Tomáš Chrobák a Radek Chrobák z Frýdku-Místku, kteří najeli 143 kol, což představuje 643,5 km. Třetí dojeli Aleš Kuběna a Martin Labuz z Palkovic a Horní Datyně s výsledkem 141 okruhů, tedy 634,5 km.

Výsledky hlavních kategorií bez omezení ve složení a bez omezení věkových kategorií: Sportovní čtveřice -  Novotný Petr, Ochrymčuk Ivan, Pospíšilík Vojta a Engl Jiří - 153 okruhů – 688,5 km. Hobby dvojice - Pitron Petr a Mutl Ivo - 130 okruhů – 585 km. Hobby čtveřice - Škařupa Radek, Perutka Martin, Kaštovský Adam, Jankůj Ondřej - 133 okruhů – 598,5 km.

Nejrychlejší kolo:

Muž – Vojta Pospíšilík (Lipník n/B.) – 7:40 min.

Žena – Petra Jelínková (Ostrava-Zábřeh) – 8:51 min.  

Nejvíce najetých okruhů:

Pavol Šimášek (Stará Bystrica - Slovensko) – 84 – 378 km. Tento závodník byl nejlepším i loni, kdy najel 90 okruhů.

Závod Adidas 24 hodin kolem Olešné pořádá známý horolezec Libor Uher ve spolupráci se statutárním městem Frýdek-Místek. Generálním partnerem závodu je společnost adidas.

Poděkování patří statutárnímu městu Frýdek-Místek a také městským společnostem Sportplex, která poskytla zázemí pro depo a parkoviště pro závodníky a technickým službám, které se postaraly o úklid tratě před závodem i o dopravní značení. Díky patří i strážníkům městské policie, kteří po celou dobu dohlíželi na hladký průběh závodu.      

Reklama

Výběr článků

Načítám