Hlavní obsah

V Domě kultury v Kroměříži zazpívá Věra Martinová, doprovodí ji kapela Jako dřív

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblíbená zpěvačka Věra Martinová za doprovodu kapely Jako dřív vystoupí 23. února v Domě kultury v Kroměříži. Interpretka, která už dávno nezpívá jen country muziku, by měla nabídnout výběr toho nejlepšího ze své třicetileté kariéry.

Foto: archiv autora

Zpěvačka Věra Martinová se představí v Kroměříži.

Článek

Na koncertě zazní jak léty prověřené hity, tak nejnovější zpěvaččina tvorba. Právě k vydání exkluzivního trojdiskového kompletu s názvem Jako dřív probíhá i současné turné Věry Martinové po hudebních sálech Čech i Moravy. A Jako dřív se jmenuje i současná zpěvaččina skupina.

Stejně jako na tomto kompletu, i na podiu se zpěvačka a interpretka společně se svou kapelou představí v nejrůznějších hudebních polohách a připomene tak i řadu excelentních autorů a interpretů, s nimiž v minulosti spolupracovala (Michal Tučný, Jaromír Nohavica, Pavel Vrba, Ivan Hlas, Pavlína Jíšová, Ivo Viktorin a další).

Věra Martinová, která pochází z Dobrušky, je absolventkou brněnské státní konzervatoře v oboru klasická kytara. Už jako studentka začala vystupovat ve folkových klubech a účastnila se soutěží pro nové talenty. Když si nadané dívky s kytarou všiml dirigent Gustav Brom, dal jí prostor v programu svého orchestru.

Z Brna vedla pak Věřina cesta do Prahy, kde v letech 1982 – 1986 působila v dívčí country skupině Schovanky. Zlomový byl rok 1986, kdy se ze sólové písničky Malý dům nad skálou stal velký hit. Následovaly další úspěšné písně, jako Dál jen vejdi, Až na vrcholky hor nebo Toulavý džíny.

První album Věry Martinové vyšlo v roce 1989 a jmenovalo se Dál jen vejdi. To byl však teprve začátek, poté začaly vycházet další alba a zpěvačka sklízela velké úspěchy. Právě nedávno vydaná exkluzivní 3 CD Zlatá kolekce Věry Martinové s názvem JAKO DŘÍV připomíná třicet úspěšných let této zpěvačky na sólové dráze. A novinkami také prezentuje její aktuální současnost.

Jde o první velký výběr největších hitů interpretky z let 1986 - 2016. Toto výjimečné trojalbum představuje všechny hudební proměny Věry Martinové. Dokazuje bohatost hudebních stylů, jimiž prošla nebo se nechala inspirovat. Byť je často nazývána „první dámou české country“ či „stálicí domácí populární hudby“, sama se cítí být především muzikantkou tělem a duší, která je otevřena všem hudebním inspiracím a vlivům. A chce své posluchače příjemně překvapovat pěknými písničkami s kvalitními texty. Více než šedesát nahrávek je toho důkazem. 

Koncert jedné z nejvýraznějších osobností naší hudební scény proběhne v divadelním sále Domu kultury v Kroměříži ve čtvrtek 23. února od 19 hodin. Vstupenky jsou k mání v tradičních předprodejích.

Reklama

Výběr článků

Načítám