Hlavní obsah

V Dobrušce se už nadělovalo. Předpremiéra nové pohádky Zakleté pírko vzbudila mimořádný zájem

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční dárek s několikadenním předstihem dostali malí i velcí milovníci českých pohádek z Dobrušky a okolí v neděli 15. prosince. Tím dárkem byla republiková předpremiéra nové filmové pohádky Zakleté pírko z dílny Zdeňka Trošky, navíc za osobní účasti režiséra a čtveřice herců.

Foto: Dana Ehlová

Ještě než se rozzářilo filmové plátno, proběhla více než půlhodinová autogramiáda a během ní vzniklo mnoho společných fotografií na památku.

Článek

Úspěšný režisér s sebou do Dobrušky přivezl kvarteto mladých herců - Saru Sandevu, Šárku Vaculíkovou, Petra Urbana a Antonína Maška, které obsadil do rolí v nové pohádce.

O Zakletém pírku Zdeněk Troška řekl: „Je to moje devátá pohádka a zároveň sedmnáctý film natočený v jižních Čechách.“ Zároveň dodal, že natáčení probíhalo od května do června v okolí Hoštic, takže se jedná o pozdrav léta.

Ještě než se rozzářilo filmové plátno, proběhla více než půlhodinová autogramiáda, během níž věnovali hlavní aktéři Zakletého pírka desítky podpisů, vzniklo mnoho společných fotografií a selfíček na památku.

V českých kinech poběží Zakleté pírko od 2. ledna. Dobruška bude mít v tomto směru další privilegium, neboť Troškovu novou pohádku uvede místní kino znovu již na Nový rok.

Reklama

Výběr článků

Načítám