Hlavní obsah

V Dobrušce ožil betlémský příběh. Vánoce mohou začít

Novinky, Dana Ehlová

Marie, Josef, anděl, pastýři, mudrci, král Herodes a samozřejmě Ježíšek se zjevili v historickém centru Dobrušky ve čtvrtek 19. prosince v podvečer, aby připomněli nádherný betlémský příběh a navodili pravou vánoční atmosféru v městě F. L. Věka.

Foto: Dana Ehlová

Marie, Josef, anděl, pastýři, mudrci, král Herodes a samozřejmě Ježíšek se zjevili v historickém centru Dobrušky ve čtvrtek 19. prosince v podvečer.

Článek

Stalo se tak díky divadelníkům ze spolku F. A. Šubert, které hudebně podpořilo Dobrušské žesťové sdružení a vůbec nevadilo, že to bylo o několik málo dní dříve před Štědrým dnem. Naopak.

A tak se před zraky dětí všeho věku a jejich rodičů i prarodičů narodil Marii a Josefovi v chlévě syn. Radostnou zprávu se pak od anděla dozvěděli pastýři, kteří hlídali svá stáda na nedalekých pastvinách. I tentokrát se do místa, kde zářila jasná hvězda, vydali s dary mudrci, kterým opět zkřížil cestu zlý král Herodes.

Přesto všechno dopadlo, jak mělo, a tak si na závěr s radostí zazpívali herci na pódiu v těsném sousedství radnice a spolu s nimi i početné publikum všech věkových kategorií.

Dobruška už tedy má svého Ježíška a Vánoce mohou začít.

Reklama

Výběr článků

Načítám