Hlavní obsah

V Dobříši chystají čtvrtý Rybí festival. Gastronomický program doplní zábavná show i stezka pro děti

Novinky, Michaela Fialová Rozšafná

V prostorách colloredo-mannsfeldských sádek v Dobříši se v rámci tradičního Rybího festivalu představí 12. května od 10 do 17 hodin kuchaři s tipy na přípravu ryb, ale také someliéři , výčepní či odborníci na stolování. Letos poprvé bude součástí festivalu i program pro děti se zábavnou stezkou.

Foto: Colloredo-Mannsfeld spol. s r.o.

V prostorách colloredo-mannsfeldských sádek se představí kuchaři s tipy na přípravu ryb.

Článek

„Díky velkému úspěchu tří předchozích ročníků jsme se letošní festivalový program rozhodli rozšířit a ozvláštnit. Během dne se na hlavním podiu vystřídají exkluzivní hosté jako oblíbená televizní kuchařka Karolína Kamberská nebo kuchaři z gastro projektu Ryba na talíř. Mistr výčepní Karel Míšek seznámí návštěvníky s fígly pro správné čepování piva a someliér Martin Heřmánek poučí, jak správně snoubit pokrmy s vínem a dalšími nápoji. V neposlední řadě se díky žákům z hotelové školy v Plzni dozvíme, jaké trendy panují v moderní gastronomii a jak se správně prostírá slavnostní tabule,“ představil program Rybího festivalu ředitel firmy Colloredo-Mannsfeld Michal Pernica.

Venkovní prostranství pod podiem obsadí na celý den zástupci restaurací, kteří pro návštěvníky připraví tradiční i moderní pokrmy z ryb. Neotřelé lahůdky ochutnají zejména v degustačních pokrmech restaurací, které se zapojily do letošní festivalové soutěže o nejlepší rybí menu. „Své speciality letos nabídne sedm restaurací z Plzně, Komárova, Příbrami a Obořiště,“ informoval Michal Pernica. 

Gastronomický program na sádkách Dobříš doplní průběžná vystoupení hudební kapely a pro děti bude připravena zábavně-naučná stezka městem Dobříš na téma voda a ryby. „Stezka bude mít pět stanovišť a povede ze sádek na zámek Dobříš. Děti na ni budou mít za úkol poznávat české ryby, zastřílí si z vodních děl nebo vlastnoručně uloví rybu,“ uvedl Michal Pernica. Cílem stezky bude zámek Dobříš, kde mohou všichni účastníci navštívit komentované prohlídky v expozici s novou výstavou panenek.

Vstupné na Rybí festival pro dospělé je 50 Kč, děti mají vstup zdarma.

Vstupné na Rybí festival pro dospělé je 50 Kč, děti mají vstup zdarma. Dětští účastníci Rybího festivalu mají vstup zdarma i na zámek Dobříš.

Další informace na www.rybifestival.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám