Hlavní obsah

V děčínské zoo zahájí 68. sezónu ekologicky sběrem nepotřebných spotřebičů

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 22. dubna ve 14 hodin otevře děčínská zoologická zahrada již po osmašedesáté své brány do nové sezóny. Je to na Den Země, proto návštěvníci, kteří přinesou vyřazený elektrospotřebič, budou mít vstup pro své dítě zdarma. Sobotní akce má název Startujeme a bude plná zábavy.

Foto: zoo Děčín
Článek

Veselo bude za každého počasí

„Na akci s názvem Startujeme! návštěvníkům tradičně představujeme novinky, které jsme pro ně na novou sezónu nachystali. Bude to například tzv. Škola v přírodě - projekt, na kterém jsme pracovali v závěru loňského roku a díky kterému vzniklo v zoo hned několik nových interaktivních stanovišť, kde se bude možné seznámit s divokými zvířaty žijícími v našem okolí,“ prozradila mluvčí zoo Alena Houšková.

Nebudou ale chybět ani soutěže, křtiny koťat kočky rybářské, komentované krmení medvědů grizzly, jízdy na koních, malování na obličej, ukázky včelařů, vystoupení iluzionisty Toma Jaspera nebo veselé hrátky s Panoptikem Maxe Fische.

Odpad se dá využít

Na Den Země přišli pracovníci zoo s kampaní s S vysloužilci do zoo.

„Společně se společností Elektrowin motivujeme návštěvníky k tomu, aby do zoo nosili vysloužilé elektrospotřebiče. Odměnou bude dětská vstupenka do zoo zdarma nebo sleva ve stejné výši pro dospělého. Nefunkční fény, žehličky, mixéry, mobily, kulmy, rádia a další, bude možné směnit za výše uvedenou odměnu v den konání akce už od 8 hodin ve stánku před zoologickou zahradou," dodala Houšková.

Reklama

Výběr článků

Načítám