Hlavní obsah

V Chodově vítají užší spolupráci s krajem

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obchod s chudobou či dotace na nákup hasičské cisterny, byla hlavní témata schůzky hejtmanky Karlovarského kraje Jany Vildumetzové se starostou Patrikem Pizingerem. V současnosti řeší Chodov především problémy se spekulanty a jejich nákupy bytů na chodovském sídlišti.

Foto: KÚ Karlovarského kraje

Starosta Chodova Patrik Pizinger a hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová při své návštěvě Chodova v tomto týdnu.

Článek

Situaci by podle obou politiků mohly pomoci řešit cenové mapy, v nichž by byl pevně stanoven cenový strop za metr čtvereční. Mapy by byly závazné pro vyplácení doplatků na bydlení.

"Karlovarský kraj připravuje v tomto ohledu zákonodárnou iniciativu, kterou chceme předložit ke schválení na červnovém zasedání krajského zastupitelstva," vysvětlila hejtmanka. Společně se starostou se šli podívat přímo do lokality, kde jsou předražené byty k mání.

Hejtmanka navštívila také místní kulturní a společenské středisko a při té příležitosti informovala zástupce města, že kraj chce v letošním roce umožnit lidem, aby mohli v době Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech sledovat festivalové filmy nejen v karlovarských kinech, ale také na dalších místech v regionu.

Prohlédla si právě rekonstruovanou základní školu a zavítala do hasičské zbrojnice, kde se řešil nákup nové cisterny pro chodovské hasiče. Ti ročně absolvují 160 výjezdů. K tomu, aby získali příspěvek od kraje ve výši milión korun, musí mít  zároveň příslib dotace od státu a posudek od Hasičského záchranného sboru, že pořízení vozu je potřebné.

"Určitě bych ráda možnosti změn, týkajících se získání krajských dotací, probrala i s ostatními hejtmany, už proto, že náš kraj v současnosti připravuje nová pravidla právě pro udělování dotací pro hasiče," doplnila hejtmanka.

Reklama

Výběr článků

Načítám