Článek
Účastníci načerpali znalosti z Manuálu kvality čepovaného piva a úspěšně vyplnili on-line testy ze znalostí péče o čepované pivo. Jejich dovednosti a dodržování pravidel péče o pivo porotci následně ověřovali přímo v jejich hospůdkách.
Do letošního ročníku akademie se zaregistrovalo o 15 procent více hostinských než v roce 2017.
Do finále České republiky se kvalifikovalo 6 nejúspěšnějších hostinských – účastníků vzdělávacího programu:
Lucie Choutková z Restaurace ŠNYT U Malše v Českých Budějovicích,
Martina Třeštíková ze Zahradní restaurace Belveder v Protivíně,
Petr Čekan z Restaurace Pivní burza v Brně,
Eva Jandová z Restaurace Radniční sklípek v Kroměříži,
Ondřej Macháček z Restaurace ŠNYT Primka ve Šternberk,
Marcela Zdeňková z Pivnice na Starý v Milevsku.
V prostředí Restaurace ŠNYT U Malše v Českých Budějovicích, předvedli účastníci svoje umění čepování piva před pětičlennou porotou, která zhodnotila kvalitu přípravy pivního skla, vlastní čepování, vzhled načepovaného piva a způsob servírování. Součástí hodnocení byl i rozhovor, kdy každý soutěžící dostal od porotců čtyři otázky na téma pivovar a péče o čepované pivo.
Porota zasedla ve složení: Jiří Fáměra, výrobní ředitel a vrchní sládek Pivovarů Lobkowicz, Michal Voldřich, ředitel a sládek Pivovaru Protivín, Martin Němeček, obchodní ředitel on trade Pivovarů Lobkowicz, Vlastimil Zedek, ředitel a sládek Pivovaru Černá Hora, Petr Mráček, redaktor.
Držitelem zlaté plakety Akademie Pivních Znalců pro rok 2018 se stala Martina Třeštíková z Restaurace Belveder v Protivíně.
Držitelem stříbrné plakety Akademie Pivních Znalců pro rok 2018 se stal Petr Čekan z Restaurace Pivní Burza v Brně.
Držitelem bronzové plakety Akademie Pivních Znalců pro rok 2018 se stala Lucie Choutková Restaurace ŠNYT U Malše v Českých Budějovicích.