Hlavní obsah

V červnu vystoupí v Domě kultury v Kroměříži jazzman Femi Temowo i David Deyl

Novinky, Robert Rohál

Také na červen připravilo programové oddělení Domu kultury v Kroměříži řadu atraktivních akcí. Kromě několika tradičních přehlídek, inscenace brněnského Divadla Husa na provázku a jazzové ochutnávky Femi Temowoa proběhne i koncert pop zpěváka Davida Deyla.

Foto: archiv Dům kultury v Kroměříži

Koncem června se v Domě kultury v Kroměříži představí mladý zpěvák David Deyl.

Článek

Červen bude, co se týče žánrové nabídky, mimořádně pestrý. Už po jednadvacáté se do Kroměříže sjedou do Kroměříže bubeníci všech věkových kategorií, aby předvedli své umění a společně pobavili publikum. 

Nejtalentovanější malí bubeníci ze ZUŠ Kroměříž, Holešov, Přerov a mladí kroměřížští konzervatoristé se opět předvedou před svými profesionálními kolegy, ale také si s nimi zahrají. Skoro padesátka bubeníků se představí v divadelním sálu Domu kultury v Kroměříži ve středu 3. června od 18 hodin. 

V sobotu 6. června od 9 hodin se kroměřížská veřejnost dočká tradiční akce Den tance, která se uskuteční na Velkém náměstí. V oblíbené přehlídce, která se koná už pojedenácté, vystoupí řada tanečních klubů, kroužků a souborů z Kroměříže a nejbližšího okolí. Na programu budou kolektivní předtančení moderních stejně jako orientálních tanců, párová vystoupení ve standardních i latinskoamerických tancích. Publikum uvidí rovněž nejlepší páry v ČR, ale i začínající tančící děti, juniory a mládež. Akce se koná za každého počasí.

Žánrově zajímavá bude přehlídka Vivat Amadeus 2015, která proběhne ve dnech 5. až 11. června, je věnována uctění života a díla skladatele W. A. Mozarta i doby. Vyvrcholením bude 11. června od 18 hodin představení MOC ART aneb Amadeus v Brně (Strašná mela), které v Domě kultury v Kroměříži uvede brněnské Divadlo Husa na provázku.

V pátek 12. června od 20 hodin vystoupí na nádvoří Starého pivovaru Femi Temowo, vyhledávaný studiový hráč a dvorní kytarista zesnulé zpěvačky Amy Winehouse. Britský hudebník však spolupracoval také s osobnostmi jako Wynton Marsalis, Amy Winehouse, Andrea Bocelli, George Benson, Julie Dexter, Jason Rebello nebo Courtney Pine.  Femi Temowo je držitelem prestižních světových hudebních cen  Mercury Music Prize či BBC Jazz Award.  V Kroměříži zahraje společně s Petrem Dvorským (kontrabas) a Kamilem Slezákem (bicí).

Dětem a jejich rodičům jsou určeny Kašpárkovy pohádky, které jsou na programu v neděli 21 června od 14.30 hodin v divadelním sále Domu kultury. S představením o Kašpárkových dobrodružstvích vystoupí soubor Hoffmannova divadla.

V předprodeji jsou už i vstupenky na koncert Davida Deyla, který zazpívá v divadelním sále kroměřížského Domu kultury v pátek 26. června od 19 hodin. Mladý zpěvák vystoupí se svou doprovodnou kapelou a představí všechny své dosavadní hity stejně jako novinky ze svého aktuálního alba V ozvěnách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám