Hlavní obsah

V Bukovanech se již po deváté utkají o nejlepší gulášek v mikroregionu

Novinky, Eva Kristová

V sobotu 5. května areál Bukovanského mlýna opět provoní majoránkou. Devátý ročník soutěže o nejchutnější a nejoriginálnější guláš nabídne kromě výborné gastronomie také bohatý doprovodný program, od ukázky lidových řemesel přes divadelní vystoupení až po atrakce pro děti.

Foto: Eva Kristová
Článek

První ročník soutěže se konal v roce 2010 a od té doby je toto klání stále oblíbenější. Každoročně se zapojují týmy z mikroregionu Babí Lom, který sdružuje celkem 11 obcí z okolí Kyjova, ale i další nadšené skupiny.

Soutěžní týmy vaří přímo před diváky svůj originální guláš podle vlastní receptury, který je hodnocen odbornou porotou. Tento kotlíkový guláš je specifický svou kouřovou vůní a poctivou domácí chutí, které venku na čerstvém vzduchu krásně vynikají.

Na výborný kulinářský zážitek navazuje bohatý doprovodný program, který je zaměřen jednak na lidovou tradici a folklor, ale i na další žánry. Můžete se těšit například na multižánrovou hudební skupinu Šufa z Kyjova, kapelu Brass Banda, divadelní i baletní vystoupení.

Děti pak nadchne vystoupení Kašpárek v rohlíku, nebo se vydovádí na atrakcích Dětského městečka (projížďky na konících, kozí a ovčí výběh, skákací hrad, řetízkový kolotoč, dílničky a další).

Nově bude k vidění také ukázka dravých ptáků a lidových řemesel. Určitě doporučuji vyzkoušet i běžné mlynářské aktivity, jako je minigolf, lukostřelba či stezka „bosou nohou“, při nichž si jistě užijete spoustu legrace. 

K jídlu budou k dispozici, kromě soutěžní maďarské speciality, i další dobroty mlynářské restaurace, pochoutky z grilu či oblíbená kozí zmrzlina. Žízeň po silném kořeněném pokrmu zažehná osvěžující vychlazené pivečko a náročnější chutě uspokojí nabídka moravských vín od profesionálů z okolí.

Termín: sobota 5. května od 10:00 hodin

Vstup: zdarma

Další informace na: www.bukovansky-mlyn.cz/aktualni-a-budouci-akce/bukovansky-gulasek/

Reklama

Výběr článků

Načítám