Hlavní obsah

V Budyni nad Ohří začal v pátek country bálem Budyňský poutník 2011

Novinky, Jiří Růzha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na tři stovky lidiček se v pátek 5. srpna přišlo bavit na country bál, který se již pravidelně koná na nádvoří Budyňského hradu v předvečer festivalu Budyňský poutník.

Foto: Jiří Růzha

Celkový pohled na nádvoří Budyňského hradu, místo konání country bálu.

Článek

Úderem půl osmé večerní zazněly první písně velkého country bálu, který se koná již po mnoho let vždy v předvečer festivalu Budyňský poutník v rámci velké Budyňské pouti. K tanci a poslechu hrála skupina Mašinka v původní sestavě (www.masinka-country.cz) a na všechny diváky zde čekalo více než pět hodin muziky, tance, bohatý výběr občerstvení a noční losování velmi bohaté tomboly.

I přes to, že počasí v odpoledních hodinách hřmělo bouřkou a nechalo na Budyňský hrad spadnout hektolitry vody, byl večer ve znamení velmi teplého, byť vlhkého počasí a dobrá nálada na sebe nedala dlouho čekat, písnička střídala písničku a na tanečním parketu – tedy spíše dláždění se pomalu už nedalo hnout.

Po deváté hodině přišly ukázat své taneční umění skupiny country tanců. Nejdříve vystoupila dětská skupina Bílý zajíc z Libochovic, která tancuje již od roku 2003 moderní americké Line Dance (www.bilyzajic.com). Jako druhá se představila taneční skupina Lucarino Dance z Diagnostického ústavu sociální péče Čížkovice, která tančí od roku 2008 klasické country tance a v poslední době i moderní americké Line Dance (www.lucarinodance.cz). Obě skupiny sklidily zasloužený aplaus.

Hudební skupina Mašinka pak pokračovala ve své produkci k potěše malých i velkých a zábava pokračovala dál. Před půlnocí hlavní moderátor country bálu Pavel Zajíc s pomocí asistentů vylosoval výherce bohaté tomboly a zábava pokračovala dál. Vše končilo hodinu po půlnoci.

V sobotu 6. 8. ve 13 hodin bude zahájen Budyňský poutník 2011 s velmi bohatým programem (www.budynskypoutnik.cz).

Veliký dík patří všem pořadatelům z MÚ Budyně pod starostlivým vedením pana starosty Ing. Petra Medáčka Csc. a Nadaci historické a kulturní dědictví regionu Budyně nad Ohří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám