Hlavní obsah

V Brně se hrálo Mistrovství České republiky v air hockeyi

Novinky, Tomáš Vítámvás

Orlovna v Brně Králově Poli letos 9. prosince hostila šesté Mistrovství České republiky jednotlivců a třetí v soutěži družstev v air hockeyi. Soutěže jednotlivců se konaly v kategoriích muži, ženy a junioři.

Foto: Martin Kučera

Mistrovství České republiky 2012 ve stolním hokeji kategorie air hockey

Článek

Před začátkem soutěže bylo možné označit domácí hráče za největší favority závěrečného turnaje. A samotný průběh těmto předpokladům dával za pravdu.

V kategorií juniorů se nejvíce dařilo právě dvojici domácích borců Patriku Procházkovi (Neofight Brno) a Ladislavu Šustáčkovi (SHL SDS Exmost Brno). Jelikož však Procházka nejtěsnějším možným výsledkem 7:6 porazil Šustáčka, znamenalo to, že po čtyřech titulech svého bratra Jaromíra přibude v historických výsledcích opět jméno Procházka. Pohár za třetí místo odváží do Kroměříže Jaroslav Kopecký.

V kategorii žen byla velkou favoritkou Denisa Andrýsková (ZŠ Oskol Kroměříž). Titul v této kategorii však také nakonec zůstal v Brně, když Denisu dokázala porazit Nikola Velebová (SHL SDS Exmost Brno), která tak ukončila dvouleté kralování Martiny Machatkové a získala svůj premiérový titul mistryně republiky. Stejně jako v roce 2011 i letos si připsala bronz Denisa Danielová z Čebína.

Zatímco junioři a ženy hrály v jedné skupině systémem každý s každým, dvanáct mužů na startu republikového šampionátu bylo rozlosováno do dvou šestičlenných skupin. Z nich postupovali čtyři nejlepší do play off. V play off se ukazují kvality hráčů nejvýrazněji. Hráči zde totiž hrají v sériích na dva vítězné zápasy. Do finále se probojoval obhájce titulu Martin Kučera (SHL SDS Exmost Brno), který se utkal s Martinem Vránou (Doudeen Team). Po zápasech 7:4, 5:7 a 7:5 se ze svého čtvrtého titulu Mistra ČR mohl radovat Kučera. Jeho vítězství pak podtrhl třetím místem jeho oddílový kolega Dalibor Kyzlink.

V soutěži družstev titul neobhájil tým Neofight Brno. Mladí hráči z Neofight sice byli v roli favoritů, ale letos se museli sklonit po těsném souboji, v němž podlehli svému soupeři nejtěsnějším poměrem 3:4 (6:7 v posledním setu), novému mistrovi SHL SDS Exmost Brno. Bronz si z Brna odvezli hráči týmu Kuželna Nedopil z Kroměříže. Jediný zástupce Vysočiny v soutěži družstev Sport bar Relaxa ze Světlé nad Sázavou na medaile nedosáhl. V souboji o čtvrté místo však také velmi těsným výsledkem dokázal porazit 4:3 na sety 1. AHC Most.

Výsledky soutěží a pozvánky jsou průběžně zveřejňovány na internetových stránkách http://www.airhockey.cz/ a http://vysocina.billiardhockey.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám