Hlavní obsah

V Bohumíně vznikne do pěti let až čtyřicet nových stavebních parcel

Novinky, Lucie Balcarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až čtyřicet zasíťovaných parcel by do pěti let mohlo vzniknout v lokalitě Petra Cingra nedaleko centra Bohumína. A to na zelené louce i v prostoru po zdemolovaných zchátralých městských domech. Ten poslední by mohl padnout k zemi zřejmě už v příštím roce.

Foto: město Bohumín

Studie k plánované rodinné zástavbě v lokalitě Petra Cingra.

Článek

Město si na proměnu lokality nechalo vypracovat studii. Ta počítá se zasíťovanými parcelami o velikosti maximálně tisíc metrů čtverečních.

Mezi budoucími rodinnými domy hodlá město ponechat i nezastavěnou plochu, kde vznikne malý parčík pro relaxaci s různými atrakcemi, který propojí stávající zástavbu rodinných domků s těmi novými. Zároveň město pro parčík využije i zdejší vodní plochu.

„Lokalitu musíme nejprve odvodnit, připravit k zasíťování a rozparcelování. Sázet tady budeme i novou zeleň. Až bude vše připraveno, nabídneme pozemky k prodeji v licitaci podobně jako v Záblatí ve Slunečné ulici. O tento druh bydlení mají totiž lidé stále větší zájem. Proto usilovně hledáme a pracujeme na přípravě dalších lokalit, které by byly pro výstavbu rodinných domků vhodné,“ prozradil bohumínský místostarosta Lumír Macura.

Reklama

Výběr článků

Načítám