Hlavní obsah

V Bohumíně uklízejí po zimě

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Strojní zametače nebo košťata mohou spatřit v těchto dnech obyvatelé Bohumína ve svých ulicích. Zima se pomalu loučí a město začalo s odklízením nánosů štěrku a strusky na chodnících i silnicích po zimní údržbě.

Foto: Pavel Čempěl

Ilustrační foto

Článek

"Oteplení jsme využili ke strojovému a ručnímu čištění města. Primárně jsme se zaměřili na stezky pro cyklisty, mosty a také na centrum. Nánosu strusky jsme zbavili všechny cyklostezky včetně té mezi Pudlovem a Starým Bohumínem. Čistá je i Antošovická a Starobohumínská lávka, kterou hojně využívají cyklisté a mohli by na strusce píchnout," sdělil vedoucí odpadového hospodářství BM servisu Miroslav Sternadel.

Pracovníci zase pomáhají v místech, kde se čistící stroje nedostanou. Ve městě se jich pohybuje přes dvacet. "Uklízejí například před nádražím, na pěší zóně, před radnicí a na cyklostezkách. Buď strojním zametačům místo předčistí, nebo to po nich naopak dočistí. Třeba na křižovatkách, u ostrůvků a kruhových objezdů je to ručně hotovo mnohem dříve a stroj by se tam zbytečně dlouho trápil," vysvětlil Miroslav Hradil z BM servisu.

Reklama

Výběr článků

Načítám