Hlavní obsah

V Bohumíně otevírají unikátní lanovou atrakci, pokusí se o rekord

Novinky, Lucie Balcarová

Unikátní lanová atrakce pro všechny generace – Mauglího stezka se otevře už v sobotu 19. července v centru Bohumína. Lanový unikát vyrostl ve zdejším Hobbyparku u aquacentra a adventure golfu.

Foto: Město Bohumín

Unikátní Mauglího stezka se otevře už v sobotu 19. července v Bohumíně.

Článek

Jeho oficiální otevření spojí Bohumínští s pokusem o rekord. Chtějí získat zápis v České knize rekordů za největší počet lidí v masce zvířete na jednom místě. Slavnostní otevření odstartuje úderem 15. hodiny.

„Lanový unikát s dřevěnými věžemi a lanovými překážkami chceme otevřít stylově. Atrakce dostala jméno podle malého hrdiny Mauglího z Knihy džunglí, který se musel naučit žít se zvířaty v indické džungli. Proto jsme se rozhodli, že se při slavnostním otevření pokusíme o zvířecí rekord. Vyzýváme proto všechny, kteří se chystají na otevření Mauglího stezky, aby přišli v masce zvířátka a pomohli tak získat Bohumínu další rekord,“ uvedl za organizátory Karel Balcar, ředitel městské kulturní agentury K3 Bohumín.

Připraveno je také divadlo s šestimetrovou létající loutkou, malované zoo od Zdeňka Kačora, tančící pes, živý had, velká nafukovací skluzavka ve tvaru tygra, k vidění bude i průvod zvířecích masek a soutěžit se bude přímo na dřevěných věžích stezky. Na té se můžete těšit na zvířecí průvodce.

Bohumínská Mauglího stezka nabízí zábavu nejen školákům, ale všem generacím. Stezku mohou využívat děti od tří do 99 let. Na dvou patrech na ně čeká šest osmimetrových věží ve tvaru osmičky. Ty tvoří základ celé lanové atrakce. Součástí stezky z akátového dřeva je také plastová skluzavka i tobogán. Na lanových drahách nechybí překážky, průlezy mezi patry nebo boxovací pytle. Na unikátní atrakci se neplatí žádné vstupné.

„Není to klasické lanové centrum, kde potřebujete dohled a platíte vstupné. Rodiče mohou sedět na lavičce a pozorovat své dítě ze země. Anebo trasu mohou absolvovat s ním. Díky množství sítí je stezka velmi bezpečná. Lanový unikát se stal novou dominantou našeho dětského areálu Hobbyparku. Doufáme, že přitáhne jak návštěvníky z Bohumína, tak z okolních měst do celého sportovně-rekreačního areálu,“ řekl místostarosta Bohumína Igor Bruzl s tím, že se tady dokončuje ještě výstavba nové sportovní haly za 50 milionů korun, která se otevře už v pátek 5. září.

Vybudování stezky přišlo město na téměř pět miliónů korun. Stezka nakonec stála o 235 tisíc méně než se v původních plánech počítalo. Radní proto v pondělí rozhodli, že za ušetřené peníze pořídí do Hobbyparku ještě další atrakci – akátovou houpačku typu beranidlo a šest laviček z akátového dřeva. Ty by se u Mauglího stezky měly objevit nejpozději do konce září.

„Nápad vytvořit Mauglího stezku v Bohumíně vznikl v bývalém vojenském prostoru, a to desetihektarovém parku Mirakulum u Prahy, který je plný atrakcí ze dřeva. Museli jsme jej však přizpůsobit bohumínským poměrům. Nějakou dobu jsme hledali místo, kde by mohla stezka vyrůst, až nakonec vyhrál Hobbypark, a to kvůli zázemí i vzrostlým stromům v jeho areálu. Mauglího stezku jsme postavili díky úsporám v hospodaření za loňský rok,“ prozradil starosta Bohumína Petr Vícha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám