Hlavní obsah

V Bohumíně kvůli vandalům omezí vstup do parku

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polámané lavičky, zničené odpadkové koše nebo poškozená zeleň. Tak mnohdy vypadá stoletý park Petra Bezruče v Bohumíně. Radním proto došla trpělivost a schválili nový řád omezující pobyt v parku.

Foto: Město Bohumín

Poškozená zeleň v parku

Článek

Vstup do parku bude nově od 22 do 5 hodin rána zakázán, a to s platností od 1. dubna. Výjimku bude tvořit průchod parkem, který spojuje ulice Jana Palacha a Janáčkovu, a odchod z akcí pořádaných v letním kině a městskou společností Bospor.

Podle bohumínského starosty Petra Víchy jdou škody do desetitisíců. "Hradíme to z našeho rozpočtu, tedy z peněz všech našich obyvatel. Zničení naučné stezky bylo poslední kapkou. Nejrychlejší možností, jak zasáhnout, bylo schválit provozní řád," uvedl starosta.

V parku město nainstaluje i tabule s přesným zněním řádu. Lidé budou mít v parku zakázáno také konzumovat alkoholické nápoje, hlučně se chovat nebo nechat volně pobíhat psa bez vodítka.

Nový řád se dotkne i klubu Bublina, který se nachází přímo v parku Petra Bezruče a je v soukromých rukou. "Především jeho hosté, posilnění alkoholem, patří k těm, kdo vybavení parku ničí. Město proto teď s provozovateli klubu jedná o tom, zda jsou ochotni přizpůsobit svou otevírací dobu novému provoznímu řádu a ukončit ji do 22. hodiny večer," sdělila mluvčí Bohumína Lucie Balcarová.

Pokud se klub s městem nedohodne, je radnice připravena vydat obecně závaznou vyhlášku s omezením provozu konkrétních pohostinství.

Reklama

Výběr článků

Načítám