Hlavní obsah

V Bohumíně-Kopytově se bude v sobotu soutěžit v požárním sportu

Novinky, Karla Fodorová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 7. září bude v okolí hasičské zbrojnice v Bohumíně-Kopytově rušno. Uskuteční se zde soutěž v požárním sportu.

Foto: Karla Fodorová
Článek

Soutěžit se bude ve všech věkových kategoriích, od mladších žáků až po dospělé. V okrese Karviná je to tradičně soutěž s největším počtem družstev v kategorii dětí.

Soutěže se účastní sbory dobrovolných hasičů okresu Karviná, družebního sboru z polských Gorzyc a čestnými hosty budou hasiči SDH Ouštice ze Středočeského kraje. Ouštice byly jednou z obcí, kde směřovala humanitární pomoc organizovaná hasiči z Kopytova  při červnových povodních.

Dopoledne budou probíhat soutěže dětí a odpoledne pak soutěže dospělých. Pro úspěšná družstva jsou připraveny krásné ceny, pro všechny pak bohaté občerstvení.

Široká veřejnost je srdečně zvána na akci, která probíhá v těsném sousedství nejmenšího náměstí v České republice. Vstup zdarma.

Navečer pak proběhne v předvečer pouti v městské části Starý Bohumín tradiční mše, poutním kazatelem a hlavním celebrantem bude P. Oldřich Prachař, farář baziliky sv. Jakuba Staršího v Praze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám