Hlavní obsah

V Blučině měli od soboty do pondělí hody

Novinky, Jiří Smutný

Ve dnech 13. - 15. srpna se v Blučině hodovalo. Hody souvisejí se svátkem Nanebevzetí Panny Marie, který připadá tento rok na neděli a kterému je zasvěcen blučinský kostel.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Slavit se začalo už v pátek, kdy byla předhodová taneční zábava se skupinou Stone. Hlavním hodovým dnem však byla neděle. Dopoledne byla v kostele sloužena slavnostní hodová mše. Jako obvykle se jí zúčastnili i krojovaní stárci a stárky.

Letos to byli: Karolína Fejtová a Lukáš Kovařík, Sára Káňová a Jan Jelínek, Tereza Šillerová a Adam Hanuš, Marie Pelikánová a Jarek Prokeš, Kristýna Misáková a Tomáš Čaňo, Dominika Knaiflová a Martin Musil, Natálie Odehnalová a Tibor Mládek, Eliška Smutná a Martin Šiller, Denisa Duchoňová a Dan Homola, Žaneta Šillerová a Dan Nguyen, Daniela Stravová a Adam Růžička, Aneta Čermáková a Karel Benko, Kateřina Hanušová a Martin Lízal, Nikol Böhmová a Svatopluk Káňa, Nikol Odehnalová a Jakub Kadlec, Daniela Zapletalová a Petr Kopřiva a Leona Zavadilová a Petr Hanuš.

Po celou neděli doprovázela stárky dechová hudba Dambořanka, která vyhrávala i odpoledne při moravské a české besedě a následně i na večerní taneční zábavě.

Úspěšné letošní hody byly zakončeny v pondělí, kdy se konala závěrečná taneční zábava se skupinou Merllin.

Reklama

Výběr článků

Načítám