Hlavní obsah

V Bílovci uctí památku padlých v 1. světové válce

Novinky, Lenka Hatlapatková

V pátek 11. listopadu bude v kostele svatého Mikuláše v Bílovci v 17 hodin uctěna památka 158 občanů Bílovce padlých v 1. světové válce. V 17.30 hodin se u památníku padlých uskuteční slavnostní pietní akt k uctění Dne válečných veteránů.

Článek

K dnešní předvánoční atmosféře tradičního Martinského trhu v Bílovci přispívají stánky plné vánočních dekorací, vůní, formiček na cukroví i zabijačkové dobroty, punč a medovina, které v letošním chladném počasí přijdou vhod.

„K předvánočnímu období patří i obdarování, proto s oběma místostarostkami – Hanou Burianovou a Sylvou Kováčikovou – prodáváme před radnicí  koláče a svařené víno," říká starosta města Pavel Mrva a dodává, že výtěžek z prodejní akce věnují na rehabilitaci dívky z Bílovce postižené mozkovou obrnou. 

Po 16. hodině  vjede na náměstí v Bílovci čtveřice slavnostně vyzdobených koní. Nepřivezou však svatého Martina, ale jezdce v historických uniformách ze stáje Zdeňka Ševčíka v Klimkovicích.

V kostele svatého Mikuláše bude v v 17 hodin  uctěna památka 158 padlých občanů Bílovce v 1. světové válce  a poté jezdci na koních doprovodí účastníky lampionového průvodu až na hřbitov v Bílovci, kde se u památníku padlých uskuteční v 17.30 hodin slavnostní pietní akt k uctění Dne válečných veteránů.

Reklama

Výběr článků

Načítám