Hlavní obsah

V Anníně se sešli příznivci zpěváka Petra Nováka a dalších hudebních legend

Novinky, Petr Novák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fan club zpěváka Petra Nováka (1945–1997) uspořádal ve dnech 6. až 8. září v autocampu Annín u Sušice jubilejní desátý ročník svého setkání. Víkendu nabitého hudbou, vzpomínáním i dalším bohatým programem se jako tradičně zúčastnila řada hudebníků v minulosti spjatých s Petrem Novákem.

Foto: Petr Novák

Fan club Petra Nováka má bohatou členskou základnu.

Článek

Největší raritou bylo hudební vystoupení dvou členů někdejší skupiny Pra-Be, jejíž zrod inicioval na počátku 60. let minulého století východoněmecký student medicíny Wilfried Jelinek.

Skupina byla složena z českých a německých studentů (název Pra-Be je zkratkou měst Praha – Berlín). A dva její někdejší členové, Jaroslav Bednář a Detlef Hoffmann, si spolu na letošním setkání fan clubu po padesáti letech zahráli na jednom pódiu. Oba shodou okolností letos slaví 70. narozeniny.

Mezi dalšími hosty z řad legendárních zpěváků a hudebníků byli Viktor Sodoma, Jan Farmer Obermayer, Miroslav Dudáček, Jiří Jirásek, Petr Bezpalec a také Jana Hrušková (sestra Evy Hruškové známé jako filmová popelka), která v minulosti účinkovala s Petrem Novákem v pořadu Memento a nyní si s Andy Seidlem a Pavlem Půtou nacvičila písničky z tohoto pořadu.

Kromě hudebních vystoupení byla na programu také beseda se všemi těmito významnými hosty. Dále si mohli návštěvníci vychutnat vystoupení dvojníka Petra Nováka Josefa Faltynka a orientálních tanečnic z Hradce Králové, výstavu o životě a díle Petra Nováka a ve volných chvílích také výlety po jedinečném prostředí Šumavy.

Fan club Petra Nováka pořádá na různých místech České republiky jednou ročně velké setkání a v průběhu roku řadu menších akcí. Setkání příští rok v září se uskuteční v Prostřední Bečvě a jeho ústředním tématem budou 70. narozeniny Jana Farmera Obermayera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám