Hlavní obsah

Úžasný zážitek plný barev nabízí jarní Flora Olomouc

Novinky, Jiří Cysař

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na výstaviště Flora Olomouc, se po letošní dlouhé zimě sjeli vystavovatelé z ČR i jiných zemí, aby nabídli květiny, ovoce a zeleninu. A především aby se zde prezentovali vystavovatelé svými květinami a to v pavilónu B, kde probíhá hlavní výstavní část letošní Flory.

Foto: Jana Bečková

Vítězné květiny

Článek

Zmíněný pavilón ve dnech 25. až 28. dubna nabízí návštěvníkům nádherné aranžované květiny v soutěžích tematech Kytice pro rektora Univerzity Palackého (v kategorii junior) a dále téma Nádoba k ozdobení prostoru auly Univerzity Palackého v kategorii senior. Tato témata byla vyhlášena u příležitosti 440. výročí založení Univerzity Palackého v Olomouci.

Dále v pavilónu B je k vidění expozice a českých a zahraničních zahradnických firem k tématu výstavy Vivat academia – květinové pojednání 8 fakult nejstarší univerzity na Moravě.

Součástí letošní Flory Olomouc jsou také stánky fakult Univerzity Palackého. Např. u stánku Lékařské fakulty studenti na modelech předvádí lidské srdce, kostru, mozek, a děti zde soutěží. Stánky ostatních fakult jsou rozmístěny po celém areálu. Mimo to se zde prezentuje i VŠ zahradnická z Lednice.

Na celé ploše výstavního areálu mají návštěvníci možnost zakoupit sazenice, kaktusy, sukulenty, masožravé květiny, cibuloviny - v podstatě vše, co lze na zahrádku zasadit v jarním období. V nabídce je i výstava Hortifarm, což je veletrh drobné zahradní mechanizace potřeb a pomůcek pro zahradníky a zahrádkáře. K vidění tu jsou traktůrky, sekačky, skleníky, zahradní stavby a nábytek.

Expozici Českého zahrádkářského svazu s bludištěm s kvízy pro děti, expozicí narcisů, bylinek a skalniček jsme nalezli v pavilonu H. Probíhala zde i ochutnávka vín doprovázená hrou na cimbál. Samozřejmostí byla možnost prohlédnout si stálé expozice - sbírkové skleníky, kde jsme mohli obdivovat tropické rostliny a botanickou zahradu.

Dopravu na výstavu zajišťoval historický motoráček Hurvínek, který každou hodinu přivážel návštěvníky z olomouckého hlavního vlakového nádraží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám