Hlavní obsah

Úspěch skupiny zdravotně postižených na 4. ročníku Team Dance 2012 v Litoměřicích

Novinky, Jiří Růzha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Taneční skupina Lucarino Dance vyhrála v sobotu 10. listopadu v pohárové taneční soutěži Team Dance 2012, kterou pořádá DK Litoměřice za spolupráce s tanečním mistrem Tomášem Mikulským, v country formacích 1. místo.

Foto: Jiří Růzha

Team Dance 2012 - pohárová soutěž - t.s.Lucarino Dance s pohárem za 1.místo v country formacích

Článek

Spřátelené taneční skupiny Bílý zajíc Libochovice a taneční skupina Lucarino Dance z Domova Na Svobodě Čížkovice se na tuto soutěž poctivě připravovaly již týdny před jejím vyhlášením. Hodiny nácviku a poctivé dřiny přinesly své ovoce.

Nastal den taneční... Ráno v 9 hodin byla prezentace a pak úderem desáté slavnostní nástup, po kterém to vše vypuklo.

Soutěžilo se v disciplínách Plesové formace, Country formace, Show Dance a Disco dance, Street dance, závěr obstaral Orient, to vše v kategoriích mini děti, děti, junioři a hlavní. Celkově na 25 souborů předvedlo ve více než čtyřhodinovém tanečním maratonu na 40 choreografií. Vše hodnotila porota ve složení: Stanislav Zíka – Karlovy Vary, Tomáš Mikulský – Roudnice nad Labem, Radek Brusch – Praha, Martin Pořízek – Praha, Marek Škabrada – Kralupy nad Vltavou. Celou akci zhlédlo a zúčastnilo se jí na 500 diváků a soutěžících.

Chvíle čekání a již je zde část country formace junioři a dospělí. Čtyři taneční skupiny předvedly 5 choreografií a mezi nimi i Bílý zajíc Libochovice a Lucarino Dance z DNS Čížkovice. V kategoriích dětí hlavně převládal moderní tanec a u dospěláků pak tanec orientální. Vše probíhalo pod perfektní organizací a jednotlivé taneční skupiny bojovaly o každý centimetr parketu. Pak moderátor vyhlásil malou přestávku, aby se porota mohla poradit - a již je tu slavnostní okamžik...

V kategorii country formace junioři a dospělí zavládla nervozita. Čtvrté a páté místo obsadila skupina Bílý zajíc Libochovice a skupina Black Shadow z Nového Boru. Třetí a druhé místo si odnesla skupina Čtyřlístek z České Lípy. Ovšem k překvapení všech si první místo odnesla taneční skupina Lucarino Dance - taneční skupina z DNS Čížkovice, složená výhradně z mentálně postižených tanečníků. Po loňském druhém místě se tak dočkala vavřínů nejvyšších.

Tanečníci bojovali s velmi dobrými soupeři. Měli obrovskou trému... a nakonec se povedlo vše zatancovat, jak se patří, a sklidit za to opravdu zasloužený úspěch. Jak se vyjádřila vedoucí této taneční skupiny: „Daří se nám dokázat, že i mentálně postižený člověk, díky své píli a důslednosti, může vyniknout mezi zdravými spoluobčany...“

Co říci na závěr. Pohárová taneční soutěž Team Dance 2012 je za námi. Byla perfektní, jako vždy, byla přínosem pro všechny účinkující i diváky. Doufejme, že takovéto soutěže kvůli úsporám, které nás všechny čekají v příštích letech, nevymizí a budou pokračovat v dalších a dalších ročnících. Díky patří všem pořadatelům a hlavně tanečnímu mistru Tomáši Mikulskému a Domu kultury Litoměřice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám