Hlavní obsah

Úřad Městského obvodu Plzeň 3 se připojil k projektu „vlídných WC“

Novinky, Miroslav Knotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už od začátku tohoto roku mohli občané i turisté zaznamenat, že se na dveřích některých podniků a restaurací v centru města objevily samolepky s nápisem „WC zdarma – Free Toilets“, které upozorňují na to, že v tomto zařízení lze použít toalety zdarma.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

Návštěvníci a obyvatelé Plzně mohou využívat toalety v restauracích v centru města a přilehlém okolí, které jsou označeny speciální samolepkou. Jako kompenzaci sníží obvod majitelům spolupracujících restaurací poplatky za předzahrádky a restaurace budou uvedené v příslušné publikaci, která k tomuto projektu vzniká.  

„V současné době stále probíhá evidence žadatelů o registrační známku a jsme nesmírně rádi, že nyní již evidujeme 25 restauratérů, kteří na svých provozovnách tuto samolepku mají. Samozřejmě uvítáme i další provozovatele restaurací, kteří by měli zájem o tento projekt," uvedl starosta centrálního obvodu Radislav Neubauer, jenž se tímto projektem nechal inspirovat v sousedním Bavorsku.

„Také my chceme přispět svým dílem a vylepili jsme samolepku na vstupní dveře do Úřadu Městského obvodu Plzeň 3. Chceme pomoci zkvalitnit služby jak našim občanům, tak i návštěvníkům našeho města,” dodal Radislav Neubauer.

Reklama

Výběr článků

Načítám