Hlavní obsah

Univerzita Palackého zve na den otevřených dveří

Novinky, Barbora Mrkvová

Univerzita Palackého v Olomouci otevře v pátek 21. listopadu dveře budoucím vysokoškolákům. Případní zájemci o studium tak mohou navštívit v době od 9 do 14 hodin celkem pět fakult, kde bude přichystán zajímavý program i informace všeho typu.

Foto: Facebook Univerzity Palackého

UPOL

Článek

Cyrilometodějská, filozofická, přírodovědecká, pedagogická fakulta a fakulta tělesné kultury se v pátek 21. listopadu otevřou budoucím studentům.

Dny otevřených dveří jsou již tradicí, a to nejen na Univerzitě Palackého. Jedná se o každoroční událost určenou hlavně těm, kteří se chystají na studium na vysoké škole a chtějí se dozvědět více o možnostech vzdělávání se na olomoucké univerzitě.

Univerzita se na dny otevřených dveří každoročně pečlivě a dlouho připravuje a snaží se všem návštěvníkům poskytnout kompletní informační servis. „Využijte příležitosti prohlédnout si místo svého budoucího studia na vlastní oči a zjistit si informace z první ruky,“ nabádá tiskový mluvčí Radek Palaščák.

Během probíhajících informačních bloků na všech pěti fakultách, budou zástupci vedení informovat a objasňovat podmínky a možnosti studia, zabývat se elektronickou přihláškou a přijímacím řízením a samozřejmě zodpovídat veškeré dotazy. Budoucím studentům budou k dispozici také studijní referentky sídlící na studijních odděleních fakult.  

Samozřejmostí bude autobusová linka, která bude zdarma poskytnuta všem zájemcům. Bude vyjíždět z hlavního nádraží, odkud nadále bude pokračovat k pěti fakultám a také k univerzitním budovám.

Pestrý program bude doprovázet informační blok na Fakultě tělesné kultury. „Zájemci si budou moci vyzkoušet paralympijský sport boccia nebo netradiční curling v indoorových podmínkách. Návštěvníky seznámíme také s výsledky mezinárodního výzkumu o zdraví a životním stylu mládeže nebo je pozveme do laboratoře zátěžové fyziologie,“ řekl vedoucí studijního oddělení Svatopluk Horák.

Kromě toho budou návštěvníci mít možnost také například zhlédnout výstavu fotografií mapující vývoj a zvyky lázeňských kultur ve Finsku, Lotyšsku, Maďarsku a Turecku nebo si nechat změřit tělesné složení.

Také na Pedagogické fakultě se budoucí studenti mohou těšit na program, který nabídne prohlídku laboratoří, učeben a didaktických pomůcek

Veškerý program i jízdní řád bezplatné autobusové linky zájemci najdou na www.studuj.upol.cz. Den otevřených dveří všech osmi fakult olomoucké univerzity se uskuteční v sobotu 17. ledna 2015.

Reklama

Výběr článků

Načítám