Hlavní obsah

Unikátní mapa požárů v Brně a okolí

Novinky, Ondřej Veselý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnští studenti zveřejnili interaktivní mapu, která zachycuje polohu probíhajících i minulých zásahů hasičů v Jihomoravském kraji. V Brně jsou navíc zaznamenány i některé akce městské policie.

Foto: Ondřej Veselý

Jednotlivé body na mapě odkazují na podrobný popis události.

Článek

Do mapy se vykreslí vždy události za posledních třicet dnů. Ke každému zásahu je pak k dispozici jeho stručný popis. Všechny informace jsou přebírány z webu hasičů a městské policie. Aplikace pak určuje jejich přibližnou polohu a zanáší ji do mapy, která je k dispozici na www.streetalert.cz/map. Mapové body označující nejnovější události pak pro zvýraznění jemně pulsují.

Novinka je součástí služby StreetAlert, který upozorňuje zapojené obyvatele na události v okolí. V případě požárů zanesení do mapy a následné varování téměř okamžité, policisté zveřejňují aktivity zpravidla jednou denně.

Aplikaci pro upozorňování je možné využívat buď pomocí chytrého telefonu, kde si může uživatel nastavit např. maximální vzdálenost událostí, které ho zajímají. Pro ostatní je k dispozici funkce informování e-mailem.

Službu i mapu chtějí programátoři dál zdokonalovat. V plánu na další vývoj je například aplikace pro mobilní telefony iPhone. Hasiči jsou však prý jen začátek, v budoucnu mají přibýt ještě další zdroje, například varování meteorologického úřadu. Samotná aplikace i upozorňování na e-maily je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám