Hlavní obsah

Unikátní Mamutíkův vodní park otvírají pod Kralickým Sněžníkem

Novinky, Vratislav Konečný

Vodní areál je určen především dětem, ale výuka vodou určitě dostane každého návštěvníka. Leží uprostřed hlubokých lesů, zbudován z přírodního materiálu. V Dolní Moravě se mohou pochlubit jedinečnou podívanou. A není to jen o podívání, velké vodní hřiště je i výukovým areálem.

Foto: archiv resortu Dolní Morava

Jen dřevo, voda a les

Článek

Teče voda teče...

Udělejte si v sobotu 5. července čas a navštivte slavnostní otevření nové vodní atrakce v relax & sport resortu Dolní Morava. Mamutíkův vodní park je absolutní novinkou v České republice. Voda je v areálu základním prvkem k hraní, experimentování a získávání zkušeností o přírodě a jejích zákonitostech.

Zábavnou formou získáte informace o vodě a zároveň si užijí spoustu legrace. Jak se voda chová? Jakou má sílu? A jak takovou vodní sílu využít? Na tyto i další odpovědi si všichni experimentátoři musíte přijít sami. Mamutíkův vodní park je jedno velké vodní hřiště a v České republice je první svého druhu. Všechno je interaktivní a návštěvníci si zde mohou vše sami regulovat a vyzkoušet.

V horní části parku voda vyvěrá v potůčcích, jejichž trasu budete určovat pomocí stavidýlek. Poteče voda doprava? Doleva? Nebo ji necháte zmizet pod zemským povrchem? Nebo zvládnete pomocí vodní síly roztočit mlýnské kolo? Voda z potůčků dále vtéká do říčky, kde vás čeká další vlna dobrodružství.

Říčka spojuje celý areál a končí v brouzdališti. Voda je přiváděna do korýtek, stavidel a dřevěných sudů, kde lze provádět další pokusy. Nebo můžete s dřevěnými lodičkami závodit s ostatními návštěvníky. Díky těmto atrakcím si vyzkoušíte fyzikální zákony.

Suché oblečení si vezměte s sebou

V areálu Mamutíkova vodního parku se nachází ještě další zajímavá zařízení a stroje, která jsou všem návštěvníkům volně přístupná. Určitě zaujme Tyrolský jez, Ztracené kolo, Elektrárna, Buchar, Archimédes nebo Závlaha. Pro všechny  rozhodně platí, že by si měli vzít náhradní suché oblečení a vodní hrátky si naplno užít. 

Martin Palán, obchodní ředitel relax & sport resortu Dolní Morava, k otevření řekl: „Mamutíkův vodní park je absolutní novinkou mezi atrakcemi nejen pro děti v České republice. Najdete jej u nástupní stanice letní čtyřsedačkové lanovky Sněžník naproti Wellness hotelu Vista. Park jsme postavili z přírodních materiálů, vodu jsme získali z podzemního vrtu, kde je pramen ve formě skalky a je ve spodní části parku. Celá oblast je známá tzv. Mamutím pramenem, odtud také název. V areálu uvidíte, co všechno se dá dělat s vodou. Jde o veliké vodní hřiště, kde můžete sledovat tok říčky včetně jezů, vodních kol a elektrárny. V sekci potůčky si pohrajete s korytem potoku, pošlete vodu různými cestami pomocí stavidýlek nebo ji necháte zmizet pod povrchem. Zazávodit si můžete v části Korýtka, kde lodičky budou projíždět dřevěnými korýtky až do dřevěných sudů.”

Slavnostní otevření je naplánováno na 10 hodin. Na celé dopoledne jsou nachystané různé soutěže a hry s vodní tematikou. 

Po skončení programu si můžete dopřát wellness v hotelu Vista a naplánovat aktivity na další den.

Reklama

Výběr článků

Načítám