Hlavní obsah

Unikátní Mamutíkův vodní park otvírají pod Kralickým Sněžníkem

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vodní areál je určen především dětem, ale výuka vodou určitě dostane každého návštěvníka. Leží uprostřed hlubokých lesů, zbudován z přírodního materiálu. V Dolní Moravě se mohou pochlubit jedinečnou podívanou. A není to jen o podívání, velké vodní hřiště je i výukovým areálem.

Foto: archiv resortu Dolní Morava

Jen dřevo, voda a les

Článek

Teče voda teče...

Udělejte si v sobotu 5. července čas a navštivte slavnostní otevření nové vodní atrakce v relax & sport resortu Dolní Morava. Mamutíkův vodní park je absolutní novinkou v České republice. Voda je v areálu základním prvkem k hraní, experimentování a získávání zkušeností o přírodě a jejích zákonitostech.

Zábavnou formou získáte informace o vodě a zároveň si užijí spoustu legrace. Jak se voda chová? Jakou má sílu? A jak takovou vodní sílu využít? Na tyto i další odpovědi si všichni experimentátoři musíte přijít sami. Mamutíkův vodní park je jedno velké vodní hřiště a v České republice je první svého druhu. Všechno je interaktivní a návštěvníci si zde mohou vše sami regulovat a vyzkoušet.

V horní části parku voda vyvěrá v potůčcích, jejichž trasu budete určovat pomocí stavidýlek. Poteče voda doprava? Doleva? Nebo ji necháte zmizet pod zemským povrchem? Nebo zvládnete pomocí vodní síly roztočit mlýnské kolo? Voda z potůčků dále vtéká do říčky, kde vás čeká další vlna dobrodružství.

Říčka spojuje celý areál a končí v brouzdališti. Voda je přiváděna do korýtek, stavidel a dřevěných sudů, kde lze provádět další pokusy. Nebo můžete s dřevěnými lodičkami závodit s ostatními návštěvníky. Díky těmto atrakcím si vyzkoušíte fyzikální zákony.

Suché oblečení si vezměte s sebou

V areálu Mamutíkova vodního parku se nachází ještě další zajímavá zařízení a stroje, která jsou všem návštěvníkům volně přístupná. Určitě zaujme Tyrolský jez, Ztracené kolo, Elektrárna, Buchar, Archimédes nebo Závlaha. Pro všechny  rozhodně platí, že by si měli vzít náhradní suché oblečení a vodní hrátky si naplno užít. 

Martin Palán, obchodní ředitel relax & sport resortu Dolní Morava, k otevření řekl: „Mamutíkův vodní park je absolutní novinkou mezi atrakcemi nejen pro děti v České republice. Najdete jej u nástupní stanice letní čtyřsedačkové lanovky Sněžník naproti Wellness hotelu Vista. Park jsme postavili z přírodních materiálů, vodu jsme získali z podzemního vrtu, kde je pramen ve formě skalky a je ve spodní části parku. Celá oblast je známá tzv. Mamutím pramenem, odtud také název. V areálu uvidíte, co všechno se dá dělat s vodou. Jde o veliké vodní hřiště, kde můžete sledovat tok říčky včetně jezů, vodních kol a elektrárny. V sekci potůčky si pohrajete s korytem potoku, pošlete vodu různými cestami pomocí stavidýlek nebo ji necháte zmizet pod povrchem. Zazávodit si můžete v části Korýtka, kde lodičky budou projíždět dřevěnými korýtky až do dřevěných sudů.”

Slavnostní otevření je naplánováno na 10 hodin. Na celé dopoledne jsou nachystané různé soutěže a hry s vodní tematikou. 

Po skončení programu si můžete dopřát wellness v hotelu Vista a naplánovat aktivity na další den.

Reklama

Výběr článků

Načítám