Hlavní obsah

Ukaž vysvědčení a můžeš lyžovat zadarmo

Novinky, Alena Kiedroňová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pololetní prázdniny mají jediný den, ale i ten mohou školáci strávit na lyžích a prknech. A co víc: zadarmo. V pátek stačí na sjezdovkách v Malé Morávce a Karlově předložit kopii aktuálního vysvědčení a převzít jednodenní skipas zdarma.

Foto: Archív Euroregionu Praděd

V mírnějších zimách využívají provozovatelé ski areálů v Malé Morávce a Karlově každý mrazivý den a zejména noc k zasněžování sjezdovek.

Článek

Zajet v pátek 30. ledna do skiareálů v Malé Morávce a Karlově na Rýmařovsku se určitě vyplatí. Pro děvčata a kluky školou povinné, tedy do patnácti let, tady provozovatelé připravili báječné překvapení, lyžování zdarma. Mohou volně přejíždět mezi areály uplatňujícímu jednotný odbavovací systém a vybírat si sjezdovky. Na Čerťáku navíc školáky čeká jako odměna sladká palačinka.

Podmínky pro lyžování v Jeseníkách jsou skvělé. Třeba v Karlově k půl metru technického sněhu v minulých dnech napadlo až 15 centimetrů prašanu a i když přes den teploty vystoupají nad nulu a sníh těžkne, tratě jsou výtečně upraveny. Největší lyžařské centrum pod Pradědem s devíti kilometry sjezdovek a třemi lanovkami získalo i v nedávném hodnocení MF Dnes vysoké známky: za parkování, občerstvení, čistotu toalet a další služby pro lyžaře samé jedničky, za orientaci pro návštěvníky dvojku.

„Líbí se mi, že i v Karlově už jsou lanovky, vleky nemám zrovna v oblibě. Tady to frčí, nemusí se dlouho čekat, navíc se autem dostaneme až pod sjezdovky. Prostě paráda,“ libuje si Katka Matušková z Přerova.

Náročnějším lyžařům doporučuje sjezdovku Olomoučák, dobře si zalyžovala na protažené sjezdovce na Kopřivné, na Myšáku a se spolužáky zajeli i do Vrbna pod Pradědem vyzkoušet novou bobovou dráhu. „Konečně parádní zima, vloni to za moc nestálo,“ dodala Katka.

Kdo dává přednost běžkám, i toho Malá Morávka a Karlov odmění desítkami kilometrů upravených tras. Zamířit mohou třeba k Petrovým kamenům a na Praděd.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám