Hlavní obsah

Uherské Hradiště hostí mezinárodní konferenci pod záštitou UNESCO

Novinky, František Zemek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní konferenci ICCN pod záštitou UNESCO hostí od čtvrtka Uherské Hradiště. Jednání na téma mobilizace existujícího potenciálu a možností místních samospráv k ochraně a propagaci světového kulturního nehmotného dědictví potrvá do 12. září.

Článek

Delegáti z celého světa přijeli ve středu do obce Modrá, kde navštívili Staroslovanský skanzen, a poté se přesunuli do Vlčnova, aby se stali hosty na Slovácké svatbě.

Zasedání, jehož se účastní zástupci samospráv, představitelé univerzitního světa a vrcholné světové organizace UNESCO, má posoudit a doporučit fenomén Jízdy králů pro zařazení do nehmotného kulturního dědictví lidstva. Delegáti budou jednat v uherskohradišťské Redutě do pátku a v sobotu se někteří z nich zůčastní i Slováckých slavností vína a otevřených památek.

Tato největší folklorní slavnost na Slovácku by se v budoucnu mohla zařadit mezi kulturní festivaly pořádané pod záštitou UNESCO. (Redakčně upraveno)

Reklama

Výběr článků

Načítám