Hlavní obsah

Údržbář ubytovny objevil v peřinách zastlanou mrtvolu ženy

Novinky, Jan Močarník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu odpoledne bylo nalezeno tělo ženy zastlané v peřinách v ubytovně ve Vsetíně. Kriminalisté obvinili devětadvacetiletého muže z vraždy. Hrozí mu až 18 let vězení.

Foto: Jan Močarník

Vsetínská ubytovna

Článek

Vražda se stala již během noci z 16. na 17. února tohoto roku. Mrtvolu objevil až nyní údržbář, který šel do bytu ve středu vyměnit zámek a ucítil nepříjemný zápach. Pod vrstvou přikrývek nalezl mrtvé tělo pětatřicetileté ženy. Ihned po nalezení mrtvoly začali policisté pátrat po muži, který s obětí několik let žil.

Kriminalisté začali prověřovat okolní hostince, bufety či jiná místa, na kterých se mohl devětadvacetiletý druh mrtvé ženy zdržovat. "Poznatky kriminalisty přivedly až do jednoho z rodinných domů. Během jeho prohlídky si policisté všimli nohou, které trčely zpod postele v jednom z pokojů. A právě pod touto postelí se skrýval hledaný muž, kterého policisté zadrželi," informoval v pátek policejní mluvčí Petr Jaroš.

Pachatel byl v minulosti již sedmkrát trestaný. Vrchní komisař z oddělení obecné kriminality muže ve čtvrtek odpoledne obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. Žena byla zastlána v peřinách, aby si ji nevšimla případná návštěva.

"Po celodenním popíjení na ubytovně a následném konfliktu byla žena napadena údery pěstí do obličeje, následně ji odhodil na radiátor, o který si poranila hlavu. Stále při vědomí zřejmě volala o pomoc. Za chvíli již žena pouze chroptěla a vykašlávala krev. Její druh jí však nepomohl, ani jí nezavolal lékařskou pomoc. Nechal ji ležet v pokoji a šel si dát cigaretu. Do pokoje se ještě vrátil, a aniž by se na družku podíval, šel spát. Ráno již viděl, že je žena mrtvá a rozhodl se ji položit na postel a ukrýt pod přikrývky," popsal útok Petr Jaroš. 

Policisté letos ve Zlínském kraji vyšetřují už tři dokonané vraždy a dalších pět pokusů. V loňském roce to bylo sedm vražd a devět pokusů.

Reklama

Výběr článků

Načítám