Hlavní obsah

Učitelé v akci aneb Když se rozjedeme, dokážeme ledacos

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den učitelů a padesát let existence školy se dá slavit různými způsoby. S netradičním přišli učitelé z plzeňské 22. základní školy.

Foto: Jan Kaše

Zlatý hřeb večera

Článek

V sobotu 28. března, tedy na Den učitelů, uspořádala skupina nadšenců pod vedením učitelky Marcely Klikové ples 22. základní školy. Tato škola v letošním roce slaví padesáté výročí od svého otevření.

Celý ples se tak nesl v duchu „rozbalování“ dárků, s kterými přicházeli nejrůznější gratulanti. Nejmenším z nich patřil začátek. Žáci druhé třídy secvičili předtančení, které rozproudilo náladu v sále. Děvčata s barevnými sukněmi a květinami ve vlasech krásně ladila s černě oděnými chlapci, kterým u krku zářil motýlek. I když před samotným vystoupením vládla v řadách dětí nervozita, vše zvládly na jedničku, za což si zasloužily obrovský potlesk.  

Hned po nich vtrhly na parket vicemistryně světa z Taneční školy Zdeňka Kozelky a předvedly, jaké zajímavé kreace lze vytvořit, pokud se tanci opravdu věnujete.

Desátá hodina večerní přenesla sál do třicátých a čtyřicátých let minulého století. Po krátké módní přehlídce šatů tehdejší doby, které se zúčastnila i ředitelka školy Božena Světlíková, následovala ukázka swingu.

Zcela jiný druh tance přinesla v jedenáct hodin taneční skupina Innis, která předvedla irské tance včetně stepu. Půvabným ženám nechyběl ten správný šmrnc, ale hlavně předvedly dokonalou souhru a bezesporu také výbornou fyzickou kondici. Trénují dvakrát týdně, a jak samy říkají, pokaždé jsou úplně propocené.

Příjemným zpestřením a nevšedním zážitkem byla následná výuka irských tanců. Zatímco přítomné dámy neváhaly a ihned přišly na parket, mužům se příliš nechtělo a raději se drželi svého půllitru. Ženy ale zapojily svůj šarm a dokonale zvládnutou přesvědčovací techniku a mužské protějšky na parket prostě přitáhly.

„A teď přijde něco, co jsme ještě nezažili. To známe jen z vyprávění našich maminek a babiček. Tak hurá všichni na Strahov,“ bylo mladými konferenciéry uvedeno půlnoční překvapení.

Zlatý hřebem večera se tak stalo vystoupení učitelek a cvičitelek, oblečených ve sportovním oděvu. Na parket byly přivedeny praporečníkem Michalem Plzákem ve slušivé teplákové soupravě. A následovala úžasná show v duchu spartakiádních vystoupení. Samozřejmě na hudbu Michala Davida. „Cvičenci“ rozdávali úsměvy na všechny strany a bavili nejen sebe, ale především publikum, které nadšeně a spontánně tleskalo.

Učitelé opět ukázali, že dokážou opravdu ledacos. Vytvořili skvělou atmosféru, tančili, cvičili, hráli na kytaru a zpívali. Málokdo by řekl, že například zpěvačka zde vystupující skupiny Singl Band je ve skutečnosti učitelkou na prvním stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám