Hlavní obsah

Účastí Heleny Vondráčkové získala česká verze hitmuzikálu Mamma Mia! hvězdný punc

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 12. března se s rolí Donny v úspěšném muzikálu Mamma Mia!, jehož uvádění v Kongresovém centru Praha letos končí, rozloučila Helena Vondráčková. Opět naplno předvedla své pěvecké, herecké i taneční kvality, aby v samém závěru zvedla publikum ze sedadel.

Foto: Produkce Mamma Mia!

Na snímku: Míša Nosková, Helena Vondráčková a Hana Křížková.

Článek

Do muzikálu Mamma Mia! vstoupila Vondráčková až na podzim minulého roku a přestože nebyla u prvních zkoušek, hlavní postavu Donny i kontakt s ostatními spoluhráči na scéně zvládla s bravurou sobě vlastní. Jsou za tím letité zkušenosti, v neposlední řadě talent, ale především obdivuhodná chuť vrhat se do nových věcí či obrovská píle, bez které by tento muzikál "nedala".

V představení vyloženě kraluje, je tou největší hvězdou a přidanou hodnotou, třebaže výkony dalších účinkujících jsou prvotřídní. Zajímavé je, že se tady Helena Vondráčková potkává například s Petrem Kotvaldem, který kdysi působil v souboru její někdejší největší "konkurentky" Hany Zagorové.

V představení, které proběhlo 12. března ve vyprodaném sále Kongresového centra Praha, měla Helena Vondráčková patrně svou derniéru - a opět přesvědčila, že jí role Donny padla jako ulitá. To samé ale platí i o její kolegyni Haně Křížkové, představující v muzikálu postavu Rosie.

„Pokud bych měl hodnotit představení, tak především musím ocenit naprosto famózní výkon Heleny Vondráčkové v hlavní roli Donny. Opravdu velká škoda, že Helena nenastoupila do muzikálu hned od začátku. Svoji přítomností a profesionálním uměním povýšila české provedení muzikálu Mamma Mia! o hodně stupňů výš. Velice příjemným překvapením byl pro mne i výkon Hany Křížkové v roli Rosie. O jejich pěveckých kvalitách nikdo nepochybuje, ale tentokrát měla možnost uplatnit i svůj skvělý komediální talent a právem si zasloužila několikrát během představení potlesk na otevřené scéně,” uvedl Vítek Chadima, spolumajitel umělecké agentury RAJCHA a také autor knížek o Pavlíně Filipovské a Saskii Burešové.

Stejný názor má i publicista Robert Rohál, který 12. března nechyběl v Kongresovém centru Praha: „V jejím hereckém projevu není žádná křeč, zpěv je samozřejmý a působivý. Dokázala to ve všech písních, které ve včerejším představení odzpívala a prožila, nejvíce asi v A ty se ptáš, co já. Právě včera jsem si tak sám pro sebe říkal, kde se v té křehké Heleně Vondráčkové bere tolik energie a síly, aby ve věku "velké holky" zvládla takovou roli. Není legrace tohle všechno zvládnout na tak velkém jevišti... A vlastně si ani nedovedu představit v roli Donny žádnou z jejích vrstevnic... Jestli to nebude tím, že kromě toho, že je velká hvězda, je taky neskutečně dobrá.”

A jak vidí další muzikálovou kariéru Heleny Vondráčkové? Najde zpěvačka i po postavě Donny podobnou příležitost? Podle Roberta Rohála by jí seděla role Normy Desmond v muzikálu Sunset Boulevard. „Vím, že se inscenace hraje v Ostravě, ale těžko říct, že jestli ji uvede v dohledné době nějaká pražská produkce. Ale i kdyby k tomu nedošlo, myslím, že by Helena Vondráčková udělala radost svým skalním příznivcům třeba deskou, která by zaznamenala její komorní pořad s klavíristou Zdeňkem Mertou. Jsem přesvědčen, že i tohle případné šansonově laděné album by bylo velice dobrým a vítaným uměleckým počinem,” dodal Robert Rohál.

Reklama

Výběr článků

Načítám