Hlavní obsah

U Zlatého jablka ukončí na Štěpána svou letošní sezónu závodníci RC modelů aut

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímavou inspiraci na program o vánočních svátcích přináší Racing Club Zlín společně se Zlatým jablkem pro všechny, kteří nechtějí volné dny trávit jen lenošením u televizní obrazovky nebo návštěvami u příbuzných.

Foto: Racing Club Zlín
Článek

Apple Ice Rally 2011 se uskuteční v pondělí 26. prosince od 16.00 hodin, kdy proběhne představení jezdců a následně v 16.30 odstartuje první rychlostní zkouška závodu. Předpokládané ukončení závodu je kolem 19.00 hodin.  

I když se po střeše parkovacího domu budou prohánět „pouze“ zmenšené modely aut v poměru 1 : 10, čeká na všechny příznivce motoristické sportu napínavá podívaná. Na startovní dráze by se měly utkat až na dvě desítky závodníků, kteří zde předvedou své dovednosti na složité trati s různorodým povrchem. Mezi jezdci se objeví např. juniorský vicemistr Intercupu Zlín 2010, vítěz několika závodů Intercupu Zlín a Rally Brno v roce 2011 a několik jezdců s pódiovým umístěním na uvedených šampionátech.  

Kromě modelů, které jsou momentálně k vidění na tratích domácích i světových rally (Subaru Impreza WRC, Citroen Xsara WRC, Škoda Fabia S2000, Peugeot 207 S2000, Fiat Grande Punto S2000, Suzuki Swift S1600...), se závodu zúčastní i dnes již legendární Lancia Delta HF, Nissan Skyline, Škoda Felicia apod.  

„Pro diváky máme připraveno také překvapení v podobě unikátních a exotických předjezdců včetně vyprošťovacích terénních vozů, které by se v plné parádě mohly předvést třeba při sněhové pokrývce na trase," uvedl zástupce Racing Clubu Zlín Lubomír Bezděk. Upozornil, že vstup na závodní trať je na vlastní nebezpečí a že děti do 15 let se mohou zúčastnit pouze pod dohledem rodičů.  

Reklama

Výběr článků

Načítám