Hlavní obsah

Tým Martina Matzkeho v závodě zastavil prasklý tlumič

Novinky, Karel Kubeš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třináctého dubna začala v italské Monze třetí série šampionátu cestovních vozů Blancpain Endurance Series. K úvodnímu podniku letošní sezóny zavítalo neuvěřitelných 61 posádek.

Foto: Petr Frýba

Martin Matzke na okruhu v Monze

Článek

Své želízko v ohni měla na trati i Česká republika, kterou reprezentoval   talentovaný závodník Martin Matzke z Roudnice nad Labem, který tvořil  tříčlennou posádku s Italem Matteo Cressonim a Matiasem Russem z Argentiny.

V průběhu prvního závodního dne čekaly na trojici jezdců týmů Vita4one Racing dva volné tréninky, v jejichž průběhu bylo možno vyzkoušet různá nastavení pro nedělní závod. Posádka Matzke, Cressoni, Russo se do závodu kvalifikovala časem 1:50.958, což ve třídě PRO znamenalo start z pomyslné jedenácté řady.

Týmová strategie určila, že za volant vozu BMW Z4 se v závodě posadí jako první Matteo Cressoni, kterého měl po hodině jízdy vystřídat právě Martin Matzke. Po prvních třiceti minutách, kdy se Cressoni dostal téměř přes dvě desítky soupeřů, však před nájezdem do Prima variante praskl tlumič u pravého zadního kola a úvodní závod sezóny tak pro jediného Čecha v Blancpain Endurance Series předčasně skončil. 

„I přes všechny ty problémy, které nás po celý víkend trápily, si myslím, že jsme udělali krok správným směrem. Tým, ve kterém letos závodím, je přesně na té úrovni, jakou jsem při podpisu kontraktu očekával. Monza není tratí, která by příliš seděla vozům BMW, a tak věřím, že na Silverstone to bude mnohem lepší. Tento víkend nám ukázal, že naše trio je skutečně velice vyrovnané. Navzájem si velice dobře rozumíme, a to jak na dráze, tak i mimo ni,“ řekl po závodě Martin Matzke.

Ke druhému závodnímu víkendu Blancpain Endurance Series sezóny 2013, zamíří jezdci na britský Silverstone, kde se pojede o víkendu 1. a 2. června.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám