Hlavní obsah

Turnaj v beach volejbalu nastolil pouťovou náladu

Novinky, Stanislava Dvořáková

Úsek Rekreačních služeb spol. s r. o. TEPVOS v Ústí nad Orlicí připravil v rámci doprovodného programu ústecké Staročeské pouti v areálu aquaparku tradiční turnaj v beach volejbalu, který se podařilo zdárně uskutečnit i přes hrozbu černých mraků.

Foto: Stanislava Dvořáková

Šťastný sluníčkový úsměv vítězného družstva Dášenky v turnaji beach volejbalu nahradil nepříznivé počasí nastávající pouti.

Článek

Pátek nešťastný je den? Tak toto úsloví na sportovce neplatí. I když odpolední program v aquaparku Den s VZP byl pro nepřízeň počasí zrušen, nastoupilo v 16 hodin šest družstev s odhodláním utkat se o pouťové vítězství v beach volejbalu bez ohledu na hrozící mraky.

Tak se podařilo Úseku rekreačních služeb městské společnosti Tepvos přispět v den zahájení 12. srpna do doprovodného programu ústecké staročeské pouti tradičním turnajem v beach volejbalu v areálu aquaparku.

I když představa prostředí byla zcela jiná, volejbalový kurt se stal iluzí parného dne. Hranice hřiště vytvořila dva světy, v jednom v horký písek, vyhřáté pláže a příjemný den pro sport a zábavu, v druhém v předzvěst blížících se chladných podzimních dnů s nepočetnými diváky, kteří se nenechali odradit nepřízní počasí a stali se tak účastníky choulícími se do teplých bund.

Zároveň také pracovníci Tepvosu přijali představu příjemného teplého dne a nastoupili jako pořadatelé, kdy ředitel divize Služby Petr Hovádek se stal ředitelem závodu a další dvě pracovnice Petra Pávková a Lenka Charvátová zapisovatelkami.

Přestože parádní slunečníky lákající k relaxaci nedošly tentokrát svého uplatnění, vstupem hráčů na volejbalový kurt se měnila jejich nálada v bojové vypětí, při kterém na pomyšlení na zimu nebyl prostě čas.

Tak proběhlo úspěšně 14 zápasů, až v 19 hodin došlo k vyvrcholení boje o první místo v turnaji zápasem družstva Dášenky složeného z obyvatel města Ústí nad Orlicí a družstva H.I.S. pracovníků Tepvosu. V jeho průběhu se sem tam z řad prochladlých diváků ozvalo i povzbuzování, poslední smeč však vítězství nekompromisně přiřkl družstvu Dášenky.

Pod svinutými slunečníky pak došlo k předání diplomů za jednotlivá umístění. Na 6. místě za dosažený výkon nikoli za elán a odvahu skončilo družstvo The Smalleb z Lanškrouna, o další místa se podělili oušťáci, a to na 5. místě Krajic boys za družstvem Sokolíci a Bezejmenní. Na 2. místě skončilo družstvo H.I.S pracovníků Tepvosu a vítězem se stalo družstvo Dášenky.

A jak jinak, spokojeni byli všichni. Vždyť změnit zamračený den v úsměvný je také zásluha.

Reklama

Výběr článků

Načítám