Hlavní obsah

Turistické a informační centrum města Brna zve na tematické procházky

Novinky, Jiří Smutný

V rámci Dnů evropského dědictví pořádá Turistické a informační centrum města Brna v sobotu čtyři tematické procházky. První je zaměřena na období gotiky, další se věnuje rozvoji jihomoravské metropole. Procházka s názvem Architektura, která vytvořila Brno, se zaměřuje na stavby významných českých a rakouských architektů a stavitelů 19. a začátku 20. století. Informační centrum nezapomíná ani na cizince, poslední procházka je v angličtině a zájemce si projde centrum Brna.

Foto: Jiří Smutný

Nádvoří Staré radnice

Článek

První procházka s názvem Gotika v centru města začíná v 10 hodin a průvodce v ní představí brněnskou gotiku. Účastníci si prohlédnou kostel sv. Michala, Dominikánský klášter, novogotiku na okružní třídě (Turnhalle, Červený kostel, Muzejku), kostel sv. Tomáše, kostel sv. Jakuba, nám. Svobody, Starou radnici, Petrov a Biskupský dvůr.

Brno, hlavní město Moravy je název druhé trasy. Začíná se rovněž v 10 hodin a zájemci projdou místy, která dokumentují vznik a vývoj města. Účastníci této vycházky půjdou od Staré radnice přes Zelný trh, Petrov, Denisovy sady, Novou radnici, náměstí Svobody a kostel sv. Jakuba na Moravské náměstí.

Účastníci třetí procházky vyjdou ve 13 hodin ze Staré radnice a budou pokračovat přes Šilingrovo náměstí, Husovu ulici, Komenského náměstí, Žerotínovo náměstí, ulici Veveří a Jiráskovu ulici na Konečného náměstí. Výklad se zaměří dílo významných českých a rakouských architektů a stavitelů 19. a začátku 20. století.

Čtvrtá procházka začne v 16 hodin, povede centrem města kolem nejvýznamnějších objektů a výklad bude v angličtině.

Všechny procházky začínají na nádvoří Staré radnice a jsou zdarma. Rezervace se provádí e-mailem na adresu pruvodci@ticbrno.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám