Hlavní obsah

Turisté opět zdolají Králický Sněžník

Novinky, Bára Haušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhá zářijová sobota bude patřit v oblasti Králického Sněžníku oblíbené sportovně-zábavné akci s mezinárodním rozměrem. Výletníci se vydají na vrchol Králického Sněžníku a současně k prameni řeky Moravy v sobotu 7. září.

Foto: Bára Haušková

Socha slona na Králickém Sněžníku se stala nepsaným symbolem hory a také místem pro pořízení snímků na památku.

Článek

Akci s názvem Mezinárodní výstup na Králický Sněžník pořádají počtvrté Kulturní zařízení Starého města a Společnost pro Moravu a Slezsko. Turisté se mohou vydat na vrchol již od rána. V 8, 9 a 10 hodin pojede autobus zdarma ze Starého Města do Stříbrnic. Cesta povede kolem horské chaty Návrší. Stejně jako v loňském roce i letos bude ze Stříbrnic na návrší vozit zájemce motorový vláček.

Za rozhledy na masiv Králického Sněžníku, zdolat vrchol, který více než osmdesát let zdobí plastika slona, podívat se na místa, kde pramení řeka Morava a také se dozvědět o zdejší oblasti nějakou zajímavost v průběhu výstupu, zvou pořadatelé. „Ve 14 hodin se uskuteční slavností setkání českých a polských turistů na vrcholku Králického Sněžníku. Budeme povídat o historii a věži, která tam stávala, seznámíme příchozí také s jednotlivými vrcholky okolních hor,“ uvedla za pořadatele Alena Windová.

Navíc na účastníky v rámci akce čekají stánky s regionálními produkty. Zpět ze Stříbrnic do Starého Města vyjede autobus pro turisty v 16, 17 a 18 hodin. 

Také o den později, v neděli 8. září se mohou zájemci individuálně vydat na vrchol. K dispozici budou informační stánky ve Stříbrnicích. V neděli vyjede autobusová doprava ze Starého Města do Stříbrnic v 8.30 hodin a zpět se vydá v 15 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám