Hlavní obsah

Trutnovská škola pozvala na den otevřených dveří a vánoční dílny

Novinky, Jaroslav Blažek

Základní škola kapitána Jaroše v Trutnově v úterý 11. prosince hostila den otevřených dveří s vánočními dílnami.

Foto: Jaroslav Blažek
Článek

Škola návštěvníky přivítala celá vánočně nazdobená. Kolem dveří jsou vánoční girlandy, papírové ornamenty v oknech a na každém patře nechybí ani ozdobený vánoční stromeček. V jednom patře byly dokonce vystaveny dnes již historické saně “rohačky” a jedny krásné staré saně za psí spřežení. Ze všech reproduktorů zněly staré české vánoční koledy.

Když hosté vstoupili do nejvyššího patra, hned naproti schodům je přivítaly čtyři slečny, které jim s milým úsměvem nabídly cukroví. “Nechcete si vyrobit veselého sněhuláčka?” ptaly se dívky.

Po chodbách totiž mají žáci ze všech tříd připravenu výrobu různých zajímavých věcí – můžeme si obarvit sádrovou kytičku, udělat veselého sněhuláka, ozdobit různé stromečky, vyrobit andělíčka, ozdobit modře obarvený zvoneček nebo vymalovat stromeček či kapra. Prostě každý si mohl něco najít. A všude bylo plno dětí, které nadšeně vyráběly tyto zajímavé a krásné výrobky.

Vzhledem k tomu, že se zároveň konal i den otevřených dveří, mohli se návštěvníci podívat do všech tříd a pohovořit s učiteli. Všechny třídy byly nazdobené a ve všech třídách byly zapnuté interaktivní tabule (dokonce i v prvních třídách) a na nich spuštěny třídě odpovídající výukové programy, které si lze pod dohledem žáků vyzkoušet. Autor těchto řádek si vyzkoušel program na testování slovíček z angličtiny v 6. B.

Před čtvrtou (a potom i pátou) hodinou odpolední se před ředitelnou sešla spousta posluchačů, protože zde vystupoval místní školní sbor, jehož vystoupení dokreslilo vánoční atmosféru.

Všem návštěvníkům se celé odpoledne velmi líbilo a mnoho dětí si odnášelo vlastnoruční krásné výrobky.

Reklama

Výběr článků

Načítám