Hlavní obsah

Trio Liška, Polášek a Zbrožek dostalo Olomouc do kolen svým improvizačním humorem

Novinky, Milan Papežík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herecké trio Pavel Liška, Martin Zbrožek a Josef Polášek předvedlo divadelní show plnou skvělé improvizace a nikdo z diváků neskrýval opravdové nadšení.

Foto: Milan Papežík - M.P. Production

Pavel Liška v představení Milostný trojúhelník

Článek

V pondělí 21. března bylo v olomouckém ArtUm Centru opravdu veselo. Salvy smíchu se nesly celou Sokolskou ulicí, ve které společenské a kulturní centrum sídlí.

Se svým komickým divadelním vystoupením nadchla publikum trojice herců, která vstupuje na jeviště vždy bez předem daného scénáře. Situace, postavy, zápletky, charaktery, písničky i tance, to vše se rodilo až na jevišti přímo ve světlech právě vznikajícího představení.

Herci a publikum se najednou v roli scénáristů i režisérů propadli do světa fantazie, do společného tvoření hry. „Milostný Trojúhelník“ tematicky čerpá ze života samotného, ale i z různých snových a intuitivních zážitků, noří se do nekonečného a neuchopitelného světa fantazie. To, co ve všech jimi vytvořených hrách převládá, je humor, smysl pro detail, střih a karikaturu běžných postupů a životních situací.

Příběhy, které se takto vynoří z přítomnosti a atmosféry daného okamžiku, ožijí jen pro tento jediný večer a už se nikdy nezopakují. Zrovna tento večer přišla na přetřes témata jako třeba fotografové, plíseň nohou, ilumináti, slivovica a chilli con carne. Témata to byla opravdu pestrá, avšak pro umělce nebyl problém je do svého představení zanést. Z publika padl také námět Čapí hnízdo, načež trio tuto hlášku zhudebnilo.

ArtUm Centrum i v měsíci dubnu nabídne zajímavý a pestrý program. V pátek 8. dubna se můžeme těšit na hry Václava Havla Vernisáž a Audience, 15. dubna přijede světová hvězda Bobby Long, autor hitu Let Me Sign z Twilight ságy, a odehraje dvojkoncert s naší druhou českou SuperStar Vlastou Horváthem a kapelou. V rámci Hudebních sklepů Vaška Koubka vystoupí 26. dubna vzácný host - Jaroslav Hutka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám