Hlavní obsah

Třinecké kulturní léto nabízí po celé prázdniny pestrý program

Novinky, Adéla Majerová

Dnešním dnem odstartuje v Třinci již 6. ročník multižánrového festivalu Třinecké kulturní léto (TKL). Každé úterý se na náměstí Svobody a každý čtvrtek na náměstí T. G. M. uskuteční kulturní, společenský nebo sportovní zážitek.

Foto: Adéla Majerová
Článek

Zahajovací párty s kapelou Light & Love

Prázdniny začnou v 18.00 hodin s popovou kapelou Light & Love sourozenců Jana a Lukáše Balcárkových, kteří sklízejí úspěch po celé České republice. Jejich talentu si všiml i Richard Krajčo z kapely Kryštof a požádal je o vytvoření remixu skladby Srdcebeat. Jejich nejznámějších skladbou je Blueberry Sky. Pro děti je připraven oblíbený chrlič pěny a pro všechny nabídka osvěžujících nápojů.

Po slavnostním zahájení bude následovat 17 tematicky zaměřených letních večerů. Zazní hity známých místních kapel, jako je například BLAF nebo Allegro i hudebních hostů a revivalových kapel. K 30. výročí Sametové revoluce je připraven koncert Kateřiny Kosnovské, která zazpívá mimo jiné písně Marty Kubišové.

Nejen pro milovníky klobouků je připravena přehlídka firmy Dantes, která svou módní show rozšířila také o dobové oblečení. Na své si přijdou maminky na mateřské dovolené, které si mohou zacvičit s kočárky při lekci fitMAMI. Nejen pro mladé je připraven LEAD Parkour, pohybové umění, jak překonávat překážky. Poprvé se letos představí agility se psy a dog dancing či přenáška o přežití ve volné přírodě.

Na podněty návštěvníků bylo zařazeno více pohybových aktivit, do kterých se mohou lidé zapojit pod vedením zkušených lektorů. Ti jim pomohou nejen se cvičením, ale i se správnou životosprávou. Novinkou letošního programu je akce s názvem Kreativní léto - podvečer ve znamení tvoření, nápadů, originálních výrobků, ale i řadou workshopů.

Zakončení TKL v country stylu

Součástí zakončení Třineckého kulturního léta bude 27. srpna ukázka country tance nebo práce s koltem a bičem. Všichni si budou moci vyzkoušet atrakci „rodeo býk“.

Skvělou podívanou zajistí skupina Black and Brown a s kapelou DROPS se postarají o pravou westernovou zábavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám